Erőfelmérő előtt Simon Cinitiáék!

2018. január 12., 13:10
Az első helyezett csapatot fogadják ma este a lányok.

 

Bíztatóan kezdtétek a bajnokságot, sokáig az előkelő 2. helyen voltatok, és pont a mostani ellenfeletek volt akkor is az első. Az utolsó 3 mérkőzés mégsem úgy sikerült, ahogy vártátok.

Mindenképpen meglepetéssel szolgált minden csapatnak, sőt talán saját magunknak is, hogy ilyen jól kezdtük a 17/18-as szezont. Nagyon fiatal a csapat és kevés rutinosabb játékossal rendelkezünk ezért is volt meglepetés a jó kezdés. Az utolsó három mérkőzés valóban nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Dolgozunk tovább és mindenképpen idegenben szeretnénk javítani.

 

A váratlan vereségek a fáradtság rovására írhatók?

Fáradtság, betegségek, kisebb sérülések… Nem szeretném sajnáltatni magunkat, de tény, hogy nagy a terhelés. Mind a kicsiknek mind a felnőtteknek két bajnokságban kell helyt állni. Sűrű a program és akkor még nem beszéltünk az iskolai és munkahelyi kötelezettségekről. Azonban nem erre kell fogni a 3 vereséget, sok olyan hibát vétettünk ezeken a meccseken, ami úgy látszik, nem fér bele. Megbeszéltük a hibákat dolgoztunk/dolgozunk rajtuk, hogy idegenből győzelemmel térhessünk haza.

 

Most azért volt időtök pihenni. Mivel telt a szünet?

Jobbkor nem is jöhetett volna ez a „kis” szünet. Megbeszéltük a lányokkal, hogy mindenki próbálja kipihenni magát a szünetben és még motiváltabban kezdjük meg a szezon második felét.

 

Nem lesz sok időtök visszarázódni, hisz egyből a listavezetőt fogadjátok. Nem lesz könnyű mérkőzés.

Nem lesz sok időnk ez így van, két hete edzünk, talán mostanra sikerült felvenni újra a ritmust. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az ajkai csapat mire képes, mit tudnak. Nem számítunk könnyű mérkőzésre, meglátjuk melyik csapatnak jön ki jobban a lépés.

 

A védekezéssel nincs gond, hisz a bajnokság egyik legjobban védekező csapata vagytok, ám a meccsenkénti 56 dobott pont nagyon kevés. Mi ennek az oka?

Eddig nem nagyon sikerült megtalálnunk a dobóformánkat, nem tudjuk, mi lehet a baj, de mint mindenen ezen is próbálunk javítani, dolgozni. Meglátjuk, hogy pénteken elkapjuk vagy sem azt a bizonyos fonalat.

 

Véleményed szerint, mivel lephetitek meg rutinosabb ellenfeleteket?

Mint ahogy említetted jó védekező csapat vagyunk, ha sikerül megtalálni a jó védekezési formát és 50 pontnál többet tudunk dobni, nagy baj nem lehet!

Innen is szeretnék sok sikert kívánni a lányoknak, hiszen sajnos én pénteken nem tudok pályára lépni. Hajrá lányok! J


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar