III. Szombathelyi Kerékpáros Csapat Időfutam Verseny

2017. június 06., 16:05
Kiváló napsütéses, de szeles időben immár harmadik alkalommal rendezte a Szombathelyi Egyetemi SE és az ELTE SEK Sporttudományi Intézet a versenyt. A program része a Városi Rekreációs programoknak.

9 felnőtt és 2 gyerekcsapat vett részt a versenyen. Ez egy nagy összeszokottságot igénylő versenyforma. 4 főből áll egy csapat, de elég, ha három fő ér célba. A beérkezésnél a célon harmadikként áthaladó tag idejét mérik. A csapattagok erőtől függően, váltott vezetéssel haladnak egymás szélárnyékában. A legerősebb csapattag megy legtöbbször elől, illetve a leghosszabban.

A versenyközpont Zanat túlfelén, a mezőgazdasági felüljárónál volt. Kb 21,5 km volt a felnőtt és kb 10km a gyerek táv. Hárompercenként indultak a csapatok. Szeleste előtt volt a felnőtt, Nemesbődnél pedig a gyerek forduló.

10 órakor volt a rajt. A Mazsola KSE indult először, és ők is jöttek vissza a leghamarabb. 29:42-es idejük már már elégnek látszott a győzelemhez, míg az utoljára rajtoló Soproni TT Team négyese át nem haladt a célon. Ők nyertek 29:21-el. Kettőjüknek lett 30 percen belüli Arany minősítésük. (33-on belül ezüst, afölött bronz).

A verseny legidősebb csapata a Zöld Sziget volt 198 éves összéletkorral.

A két fiatal csapatot időben nem hasonlítottuk össze, mindkettő különdíjat kapott. SZOESE - Herceg & Hercegnők Cycling Team nagyon precíz irányítás mellett, remek erőbeosztással teljesítette a pályát. A SZoESE Junior Boy's pedig apuka és két kisfia családi csapatként küzdötték le a távot. Reméljük a legközelebbi versenyre még több fiatal, de felkészült (!!!) csapat fog bejelentkezni.

A versenyre a helyi bringások mellett érkeztek Sopronból, Keszthelyről, Zalaegerszegről és egy nemzetközi csapat Bécsből.

A program egyetlen szépséghibája volt, hogy a kezdetben elég erős szél miatt az impozáns rajtkaput nem lehetett fölállítani, később pedig erre már nem volt mód.

A verseny során nem volt útlezárás, a versenyzők a Kresz szabályainak betartásával haladtak. Fontos kiemelni, hogy az arra haladó autósok maximálisan toleránsak voltak, figyelmesen haladtak el a versenyközpont mellett. A rendezők ezúton is köszönik a türelmüket!!!

A díjakat dr. Gál Lászlő címzetes főigazgatő, a SZoESE tiszteletbeli elnöke, Farkas Dóra versenytitkár és dr. Koltai Miklós főiskolai docens adta át. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar