Itt van 2018!

2018. január 03., 08:39
Sok idő nincs a szilveszter kipihenésére 6.-án forduló!

 

2018.01.03.-án itt az idő, hogy kicsit visszatekintsünk a mögöttünk hagyott évre. A 2017-es esztendő számos sikert hozott egyesületünknek. A SZoESE szakosztályai több ragyogó érmet hoztak haza, elég az atléták a női és férfi B33-as kosárlabda csapatainkra gondolni, sőt a „kicsik” is kitettek magukért, akik Farkas Dóra és Szabó-Thomka Hanna szárnyai alatt bontogathatják tehetségüket.

A sportban elég nehéz naptári évről beszélni, hisz minden sportág szezonális, nem január 1.-jén kezdődik és december 31.-én ér véget. Ebben az írásban, éppen ezért kell a 2016/17-es és 2017/18-as szezont külön górcső alá venni.

Egyesületünkben számos változás történt ebben az évben. Több új és régi-új játékos érkezett (vissza), sőt új edző is „érkezett” a férfi röplabda csapathoz Szabó Gábor személyében. De akkor nézzük is meg, hogy milyen is volt a 2017-es év.

Röplabdásaink erőn felül teljesítenek, hisz női csapatunk az NB2-es bajnokság élmezőnyében szilveszterezhetett, míg Szabó Gábor tanítványai több hátráltató tényező ellenére is méltó ellenfelek az NB2-es bajnokságban. Mindkét csapatnál a csapategység az, ami kiemelkedik, hisz napról-napra, hétről-hétre látni, hogy fejlődnek a csapat tagjai.

Atlétáink, futóink hozzák a nagyon jó teljesítményüket, elég a Futófesztiválon elért szép eredményekre visszagondolni. Itt a prímet Kovács Attila és Jacsev Sámuel viszi. Mindketten sikeres éven vannak túl.

Torna szakosztályunk is szépen működik Sárai Gabriella és a Lappints Regős vezetésével.

2017 egy új szakosztály születését is hozta, hisz megalakult E-sport szakosztályunk, ami a számítógépes játékok szerelmeseinek nyújt szórakozást bajnokságok keretében. Egyenlőre még gyerekcipőben jár, de nagy lehetőségeket látunk benne, reméljük, minél többen érdeklődtök majd iránta 2018-ban is.

Októberben SHS-t rendezett egyetemünk, ami mind a szervezésben, mind egyetemünk által elért eredményekben is sikeres volt!

A legnagyobb fordulatot kosárlabda szakosztályunk hozta, ezt nem is bizonyítja jobban, hogy mindkét csapatunk javított a 2016/17-es szezon helyezéséhez képest. Szabó-Haklits Zsuzsáék mind az Amatőr Női NB1-ben, mind az egyetemi bajnokságban szépen teljesítene fiatal keretük ellenére is. Előbbiben 5.-ek 4-4 győzelemmel és vereséggel, utóbbiban pedig a rájátszást érő 4. helyen állnak. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar