Izgalmakkal teli mérkőzést nyertek női röplabdázóink!

2018. január 15., 11:25
Végletekig kiélezett 5 szettes drámán diadalmaskodtak a lányok.

 

Szombaton igazi röplabda hangulatot csináltatok a csarnokban. Mi történt?

Egy rendkívül jó, izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzést láthattak a nézők szombaton délután az egyetemen. Nem is nagyon emlékszem, hogy mikor játszottunk utoljára ilyen jó meccset.

 

2 szett után 0-2 volt az eredmény. Hogy alakult ez a két szett, miért az ellenfél vezetett?

Az első szett nagyon szorosra sikeredett, 26:28-ra nyerte meg az ellenfél. Nagyot küzdöttünk, de sajnos nem sikerült győztesként kikerülni a szettből. A második játszma szó szerint borzalmasan indult, sajnos elég nagy különbség volt a két csapat között. Nem igazán értettem, mi történt velünk. A szett végére azonban feléledtünk, és sikerült szorosan felzárkóznunk a Kaposvárhoz. A szett utáni térfélcsere során megbeszéltük a lányokkal, bármi történjen, mi ma nyerni fogunk. Viccesen, két szett után meg is jegyeztem a lányoknak: „Csajok, akkor most kezdődik a meccs! Innentől kezdve 3 szettet kell nyernünk!” Háááát, sikerült!

 

A mérkőzés e szakaszában érezted a csapatban az erőt, hogy fel tudjon állni?

Soha nincs lehetetlen és ezt mi most be is tudtuk bizonyítani. Mindig bízom a lányokban, bármilyenek is a körülmények.

 

Általában 2 szettes hátrányban a 3. szettek nagyon simák szoktak lenni, mert már fejben feladja a vesztésre álló csapat. Nálatok most mégsem ez történt. Mi volt ennek az oka?

Tudtuk, hogy fontos ez a mérkőzés. Nagyon szerettünk volna nyerni, hiszen idegenben kikaptunk tőlük, de már ott is éreztük, hogy bennünk több van. Ha jobban odatesszük magunkat, koncentrálunk, akkor nyerhetünk hazai pályán. Emellett tudtuk azt is, hogy ezzel a győzelemmel előbbre kerülhetünk a bajnokságban.

Szerencsére sikerült, így most a 4. helyen állunk.

 

A meccs előtt a nyitásfogadások fontosságát emelted ki. Valóban ez volt a kulcs a szombati mérkőzésen?

Igen, nálunk szinte mindig ez a kulcs. Ha jól fogadunk és jól mezőnyözünk, akkor semmi gond nincs a játékunkkal, „ütni már mindenki tud”. A második szettben rengeteg nyitás fogadást hibáztunk, ez hozzá is járult ahhoz, hogy akkor ott nagy különbség volt a két csapat között. A 3. 4. 5. szettre azonban ezen javítani tudtuk, meg is lett az eredménye!

 

Végezetül, hadd gratuláljak a hátradőlős 3-2-es győzelemhez!

Nagyon szépen köszönjük! És szeretném innen is megköszönni azoknak, akik velünk együtt izgulták és szurkolták végig a mérkőzést szombaton! Nagyon jó volt a hangulat, sokat segített nekünk! Köszönjük még egyszer! 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar