Jacsev Sámuel Hegyifutó Junior OB győztes

2017. június 01., 09:55
Hegyifutó Országos Bajnokság 2017.05.28. Parádfürdő

A Parádfürdői Ifjúsági Tábor volt a versenyközpontja a Hegyifutó Országos Bajnokságnak. A rajt után egy darabig aszfalton, azt követően a sárga túristajelzésen erdei terepen vezetett a versenypálya 10 km-es útvonala. Összesen 825 méter szintkülönbséget küzdöttek le a versenyzők, aminek jelentős része a táv befejező kétharmadában jelentkezett.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületet Jacsev Sámuel (SZoESE-Életkert) képviselte. Samu atlétaként az idén komoly babérokra tett már szert, a Mezeifutó Országos Bajnokságon bronz, a 10 000 m-es OB-n pedig ezüstérmes volt a Junior korcsoportban. Emellett pedig tájfutóként is jegyzett versenyző. Így kínálta magát, hogy kipróbálja ezt a versenyszámot is.

A táv elején visszafogottan kezdett, sorra előzték meg a rutinosabb hegyifutó ellenfelek. Ahogy azonban komolyra váltott a szintkülönbség, érezte, hogy van keresnivalója. A számára kedvező terepviszonyok között fokozatosan jött egyre előbbre. A junior korosztályos ellenfelei hamar leszakadtak tőle és már az abszolút élmezőny is kézzelfogható közelségbe került. Fogytak a méterek, közeledett a cél és Samu nem sokkal a Kékesi Toronynál lévő befutó előtt utolérte a tavalyi bajnok, erejével elkészült Pelsőczi Attilát is és végül Junior Bajnokként abszolút 5-ként ért célba 53:55-ös idővel.

Nem lehet azt mondani, hogy teljesen kezdőként érte el ez az eredményt, hiszen a Vasi Terepfutó sorozatban is több futamgyőzelmet jegyez, de Hegyifutó OB-n most volt először.

A verseny egyúttal kvalifikált a 2017 évi Hegyifutó EB-re (Kamnik, Szlovénia) és a VB-re is (Premena, Olaszország) így a SZoESE Kívés István tanítványa révén VB résztvevő versenyzővel büszkélkedhet.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar