Jól sikerült a Spartan Race szezonkezdés!

2018. április 17., 08:49
Nemzetközi Spartan Race Nagykanizsa 2018.04.14.

 

Kívés Bendegúz, a SZoESE sportolója kiváló tempóban, hibátlanul teljesítette a pályát, ami ezüstérmet ért számára az ELIT kategóriában.

Most indult a hazai szezon a Spartan Race Közép Európai régió sorozatban. Nagykanizsán, a Csónakázótó környezetében, ideális helyszínen rendezték meg a versenyt.

Szokásosan az ELIT férfi mezőny rajtolt először, reggel 7 órakor, még gyakorlatilag érintetlen sármentes akadályokon. A korai kezdést indokolja, hogy ezt követően újabb, és újabb 200 fős csoportok rajtolnak késő délutánig, összesen több mint 7 ezren.

Kívés Bendegúz, így értékelte a versenyt:

A rajt után hamar kialakult az élboly, ahol Peter Zizka a verseny abszolút favoritja hatalmas tempót diktált. Kis időre élre álltam, de jött a rönkcipelés, ahol ketten nagyon elmentek tőlem. Ezután a táv nagy részét egyedül futottam, minden akadályra koncentráltam és valamennyin jó tempóval mentem át. A 8 km-es pályán több mint 20 akadály volt, ezek adják ennek a sportágnak a sava borsát: multi, a-cargo, buszmegálló (negatív rúdmászás), Monkeybar, olimpusz, kötélmászás, ferdefal, dárda, vizes akadályok, drótkötél altti kúszás.
Az utolsó kilométeren még 3. voltam, de a dárdadobást a 2. helyen futó szlovák fiú elrontotta, nekem viszont telibe belement! Együtt mentünk a kötélmászásra, amit sokkal gyorsabban teljesítettem, és a még nagyobb iramú futással sikerült leszakítanom. Majd Tűzátugrás és cèl.
Legboldogabb célba érésem volt eddig: Egyet sem hibáztam. 
Érdekesség, hogy reggel hétkor kb. 7-8 C volt a levegő, és nem sokkal több a tó hőmérséklete, amiben úsztunk. Ezzel a hatalmas adrenalinnal az ereimben szinte langyosnak tűnt.

Legközelebbi hazai verseny Június 8-án Várgesztesen lesz.

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar