Meccsdömping női kosárlabda csapatunknál.

2018. március 07., 10:46
Jakubovics Dórit kérdeztük két mérkőzésük között!

 

Hétfőn Budapesten léptetek pályára, ahol a bajnoki címvédő TFSE csapata volt az ellenfeletek. Milyen volt a mérkőzés?

Nagyon hideg! Viccet félretéve, ha az első félidőben felébredünk, akkor kevesebb is lehetett volna a különbség, azonban ez így sikerült, reális ez az eredmény.

 

Uszkai Dóri azt emelte ki, hogy végre volt egy szabad hétvégétek. Te is úgy érzed, hogy sikerült feltöltődni ennyi idő alatt?

Személy szerint én betegséggel küzdöttem/küzdök, szóval nekem a különféle gyógymódok használata volt a fő tevékenységem a hétvégén. Csapatszinten viszont ez a hétvége a pihenésről szólt és a feltöltődéről, hogy a hátralévő meccseinket be tudjuk húzni.

 

Sok pihenőtök viszont nincs, hisz szomszédvári rangadó előtt álltok. Milyen a hangulat a csapatnál?

A csapatnál a hangulat változatlan. Az, hogy most egy hullámvölgyben vagyunk, szerintem csak még jobban felspannol minket, erre a maradék két meccsre (nb1/b és egyetemi) és mindenki azon van, hogy túltegyük magunkat ezen az időszakon.

 

Már fordulók óta visszatérő kérdés, mikor tudjátok megállítani a mélyrepüléséteket. Talán ma sikerül?

Nagyon reménykedünk benne, hogy Zalaegerszegen ezt a mélyrepülést meg tudjuk állítani, hiszen nem mindegy, hogy az alsóházból vagy a középházból várjuk a rájátszást.

 

Egy játékos mindig nyerni akar, nagyon megterhelő lehet ennyi mérkőzést egy huzamban elveszteni. Ráadásul majdnem az összes mérkőzésen volt esélyetek a győzelemre…

El sem hiszed mennyire… Személy szerint én napokig tudok pörögni egy meccsen főleg, ha rosszul játszottam, amire mostanában elég sok példa volt sajnos. Azonban csapatszinten és egyéni szinten is keressük az ellenszerét, ennek a rossz sorozatnak, talán mára megtaláljuk.

 

Hogy tudjátok kezelni ezt a helyzetet?

Mindenki máshogy. Szerencsére nagyon jó csapatközösségünk van, mindig beszélünk az adott meccs után, hogy mi volt, min kell javítani, tanácsokat adunk egymásnak, amiket általában mindenki meg is fogad.

 

Mi lehet a kulcs a mai mérkőzésen?

Védekezés, védekezés, védekezés… Egy agresszív és jól működő védekezéssel meg lehetne fogni a Zalaegerszeg csapatát.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar