Rangadó után rangadó!

2018. március 26., 09:04
Kéri Péter fiai két rangadóval zárják az egyetemi bajnokság alapszakaszát.

 

Vereség Budapesten, úgy tűnik, Szombathelytől távol nem megy annyira csapatnak.

Ez a harmadik idegenbeli vereségünk az egyetemi bajnokságban. De elmondhatjuk, hogy az élmezőny eddig hozta a hazai meccseit, mint ahogy mi is. Az tud az alapszakasz végére jobb pozíciót kiharcolni, aki idegenbeli győzelmeket tud szerezni. Sajnos eddig ez nekünk nem sikerült.

 

Igazi rangadónak harangozták be ezt a mérkőzést, mind a TF, mind pedig SZoESE játékosai is, Te is így érezted?

A mérkőzés az alapszakasz elsőségről döntött, tehát nem is lehetett más csak rangadó. A hangulat valóban ennek megfelelő volt az első félidőben, de sajnos a harmadik negyedben egy 5 perces rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat.

 

Rangadónak is indult, hisz félidőben 44-40-re még Ti vezettetek, aztán jött a 3. negyed…

Így igaz, bár csak négy ponttal vezettünk a félidőben, de a második negyedben mi diktáltuk a mérkőzés ritmusát. Sok hibával játszottunk, de ennek ellenére kontroláltuk a mérkőzést. A harmadik negyedben azonban szétesett a támadójátékunk, ami a védekezésünket is magával húzta.

 

Edzőként mennyire volt nehéz végignézni a 30-9-re elvesztett negyedet?

Gyermeteg hibákat vétettünk, egymás után adtuk kézbe a labdákat, amiből az ellenfél gyors és könnyű kosarakat szerzett. Két időkéréssel is próbáltuk megtörni a TF lendületét és visszarázni a srácokat a mérkőzésbe, de nem sikerült.

 

A mérkőzés vége felé egy új védekezést is kipróbált a csapat. Lesz ennek jelentősége a jövőbe tekintve?

A negyedik negyedben védekezést váltottunk, hogy ezzel állítsuk meg a TF támadásait. Ezzel sikerült még egyszer látótávolságon belülre kerülnünk. De aztán megint produkált egy 8:0-át a TF. A védekezésváltással elsősorban ezen a meccsen szerettük volna kihúzni magunkat a mélypontról, de nem sikerült.

 

Ma Pécsre látogat csapat, ahol a 2. hely lehet a tét, a mérkőzés fontos lesz a bajnokságok kimenetele szempontjából?

Az az elvem hogy minden mérkőzést meg akarunk nyerni és nem mindegy az sem, hogy hányadik helyen végez a csapat. Azonban a bajnokság áprilisban kezdődik. A rájátszás és döntő egy teljesen más műfaj. Ott nem férnek bele olyan hibák egyetlen meccsbe sem mint a TF ellen.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar