Férfi kosárlabda / Szakosztályról

SzakosztályrólSzakosztályról

Az egyetemi bajnokságban a csapat az alapszakaszban immár zsinórban harmadszor megnyerte a nyugati csoportot majd bejutott a négyes döntőbe, ahol az egyesület eddigi legjobb eredményét elérve bajnoki címet szerzett. Külön öröm, hogy mindezt hazai pályán sikerült véghezvinni.

A bajnoki címnek köszönhetően a csapat képviselhette Magyarországot a szlovéniai Koperben megrendezett Európai Egyetemek Kosárlabda Bajnokságán, ahol az előkelő 12. helyet sikerült megszerezni. Az Egyetemi Európa Bajnokságon nagyon sok hasznos tapasztalatot szerzett a csapat, amiből a jövőben sokat profitálhatnak az edzők és a játékosok is. A decemberi Kosárlabda Gálán a Kéri Péter vezette egyetemi válogatott a SZoESE csapatára épült. 

A 2015/16-os szezonban az egyetemi és a megyei bajnokság mellett az NB II-ben is elindult a csapat. A két bajnokság megfelelő mennyiségű meccset biztosít a játékosoknak ahhoz, hogy idén is hasonló szép szereplésben reménykedhessünk.

A megyei bajnokságban való szerepléssel a célunk kettős. Egyrészt a másik két csapatban kevesebb lehetőséget kapó egyetemistáknak biztosítunk játéklehetőséget. Másrészt azok a játékosok szerepelnek, akik a már kiöregedtek az egyetemi bajnokságból. A 2014/2015-ös szezonban a hetedik helyezést szerezte meg a csapat.

Idén is pályáztunk a 2016. évi Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Döntőinek megrendezésére, melyet remélhetőleg Szombathelyi MJV Önkormányzata is támogat.
« Vissza az előző oldalra!

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar