Férfi Torna / Szakosztályról

SzakosztályrólSzakosztályról

Programjuk a Magyar Torna Szövetség versenykiírásaihoz igazodik, számukra a felnőtt II. osztály versenykiírásai, illetve kategóriái a mérvadóak, melyben meghatározzák a bemutatandó elemeket is a férfi versenytorna 6 szerén.

A férfi szakosztály vezetője és edzője Dr. Fügedi Balázs egyetemi docens. 
Az edzésekre heti 3 alkalommal kerül sor, melynek helyszíne a NYME Sporttudományi Intézetének tornaterme, mely egyben a SZoESE állandó szerekkel berendezett tornaterme is. Az edzések látogatása megfelelő, de lehetőséget biztosítunk a egyéni edzésre is ezen kívül, valamint gyakran vesznek részt testnevelés szakos hallgatóink is a foglalkozásokon – és szabad tornatermi időben edzésen kívül is – a torna szaktárgyi követelmények elsajátítása és begyakorlása érdekében. Ez alkalommal tanáruk és tornász társaik segítését is igénybe veszik.

Csapataink a MATSZ versenyrendszerében, a felnőtt II. osztály kategóriában állnak szerhez, és versenyeznek csapat, illetve egyéni számokban.
Országos viszonylatban elismerésre méltó teljesítménnyel bír, ugyanis a budapesti központokat leszámítva a sportszakember képző intézmények, valamint a vidéki, szakmai műhelyek tekintetében nem sok helyen valósul meg a torna sportág képviselete. Ennek is köszönhetően a versenyévadban megrendezett két forduló tekintetében férfi csapatunk a vidéki egyesületek esetében a 2. helyen szerepel.
 
Összesítésben és országos viszonylatban a sokkal jobb helyzetben lévő budapesti csapatokkal nem tudjuk felvenni a versenyt. Az országos II. osztályú rangsorban a SZoESE  férfiak a 6. és 7. helyen szerepelnek. Sajnálatos módon, de az előbb említetteknek is köszönhetően, ti. az alacsony érdeklődésnek köszönhetően, a MEFOB versenyek az elmúlt évben nem kerültek megrendezésre.


« Vissza az előző oldalra!

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar