13 győzelemmel zárták az NB2-es bajnokság első körét Kéri Péterék!

2018. január 29., 15:11
Erről is, illetve a tegnapi mérkőzésről is kérdeztük Mészáros Mátét.

 

Újabb könnyed győzelem NB2-ben. Már 13-nál jártok.

Igen! Az első „félévet”akadály nélkül tudtuk venni, bár volt 1-2 nehezebb mérkőzés, de összességében azt érzem, hogy nagyon egyben van a csapat.

 

Hogy értékeled a mérkőzést?

Felemásan. Függetlenül attól, hogy nyerni tudtunk 65 ponttal, voltak olyan gyermeteg hibák, amelyek erősebb csapatok könyörtelenül megbüntetnek. Az öltözőben lefektettük a célokat a mérkőzésre, melyeket többé-kevésbé be tudtunk tartani, de nem maradéktalanul.

 

Pontosan 55-120 lett a végeredmény. Ez alapján mondhatjuk, hogy a támadójáték jól ment.

Mondhatni, hogy jól ment a támadás, de az igazság az, hogy nem nagyon kellett megdolgozni a pontokért. Inkább azon volt a hangsúly, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon, és különböző felállásokkal minden támadási és védekezési variációt tudjunk gyakorolni.

 

Mit lehet egy ilyen meccsből tanulni?

Egy ilyen mérkőzés mindig veszélyes több értelemben is. Egyrészt a könnyű kosarak miatt az ember hajlamos azt gondolni, hogy nagyon is működik a gépezet, közben, ha egy erősebb ellenféllel találkozik, akkor meg ott van a baj. Másrészről mindig az ilyen meccseken csúszhat be 1-1 nemkívánatos sérülés, ami pontosan abból adódik, hogy mindenki kicsit csökkenti a koncentrációs szintjét mondván, hogy vezetünk 50 ponttal. Pont ezt lehet tanulni ezekből a mérkőzésekből, hogy 40 percen keresztül 100%-os koncentráltsággal vigyük végig a mérkőzést. Hozzáteszem rettentő nehéz feladat ezt megcsinálni. Profi csapatoknál is gyakran okoz ez problémát.

 

Hogy alakul a további program?

Edzünk és megyünk tovább. Nagyon sűrű a program. Szombaton jön az Érd csapata, majd rögtön hétfőn egy nagyon nehéz egyetemi mérkőzés vár ránk a PTE ellen.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar