20:00-kor újabb erőpróba vár férfi kosarasainkra.

2017. október 04., 10:43
Az esélyekről, a visszatérő Karagity Milánt kérdeztük.
  1. Nyár óta vagy újra itthon, milyen volt újra Szombathelyen felkészülni a szezonra?

Igen, egy 2 éves kitérő után ismét a szülővárosomba hozott az élet. Az elmúlt 2 évet a TF-Budapest nb1/b-s csapatában töltöttem, ahol szerencsére sokat tudtam fejlődni és kemény ellenfelekkel tudtam megmérkőzni. Tanulmányaim folytatása miatt és a pályán kívüli életem alakulásából kifolyólag ismét itthon vagyok, és ez nálam egyet jelentett azzal, hogy az egyetem csapatában folytatom tovább a játékot azokkal a srácokkal, akikkel rengeteg élmény köt össze. Átéltünk együtt kudarcokat és hatalmas diadalokat, hogy mást ne mondjak MEFOB bajnokok lettünk együtt, ami életem egyik legmeghatározóbb élménye. Ezekből adódóan nagyon jó érzés újra itt lenni és nagyon várom a szezont, ami előttünk áll. Egy erős csapat áll most össze itt az egyetemen, ami érzésem szerint komoly célok elérésére hivatott, aminek jó érzés részese lenni. A csapattáraim nevében is mondhatom, mindent megfogunk tenni, hogy eleget tegyünk a várakozásoknak.

 

  1. Újabb erőpróba vár a csapatra, hisz egy felsőbb osztályú csapat ellen léptek pályára. Mennyit számít az egy osztálynyi különbség?

Talán annyiban számít, hogy keményebb és gyorsabb játékra számíthatunk, mint egy alacsonyabb osztályban szereplő csapatnál, de véleményem szerint készen állunk erre és egy jó meccsnek nézünk elébe. Szerencsére a mi soraink közt is tudhatunk olyan játékosokat, akik szereztek magasabb osztályban tapasztalatokat, ilyen Mészáros Máté, Tóth Dávid és Perák Denis is. Az edzések során, ahogy készültünk a mérkőzésre azt láttam a társaimon, hogy mindenki 100%-al koncentrál a meccsre és nem nyomásként éli meg az osztálykülönbséget, hanem egyfajta motivációt merít belőle, ami mindenféleképpen előnyünkre vállhat.

 

  1. A soproni csapat utánpótlás játékosokból áll, nem épp NB2-es ritmus várható a mérkőzésen, mégis, mi lehet a SZoESE esélye velük szemben?

Ahogy az előbb is említettem, ez a ritmuskülönbség lehet az egyik olyan tényező, amivel meg kell birkóznunk, de egyetemi és nb2-es viszonylatban is gyors ritmust játszunk, ami felveheti a Sopronnal a versenyt. A Sopron egy fiatal, tehetséges játékosokból álló csapat, akik közül nem egy játkos a felnőtt keretben is helyet kap és velük tud dolgozni. Rájuk mindenképpen figyelnünk kell, de szerencsére mindegyikük védésére van hasonló kaliberű emberünk. Hála a jól felépített alapozásunknak és a játékosok egyenként elvégzett külön munkájának, véleményem szerint nem jelenthet ez nekünk gondot.

 

  1. Miben látod a siker kulcsát?

A siker kulcsát abban látom, hogy jó védekezéssel és gyors, pontos, jó iramú játékkal megyünk fel a pályára. Csapatként küzdünk és alárendeljük magunkat a győzelem érdekében. Az eddigi mérkőzések alapján ezzel nem leszünk adósok.

 

  1. Végezetül vállalkozol-e egy pontos tippre?

Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de bízom a sikerünkben (másképpen nem is állhatnánk a meccshez). Ha végrehajtjuk az edzői utasításokat és úgy játszunk ahogyan tudunk akkor tetszetős végeredményt mutathat az eredményjelző a lefújás után.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar