2018 első győzelme is meg van a Kéri legénységnek!

2018. január 08., 12:37
A paksi meccsről a centert Perák Denist kérdeztük.

 

Sikeres kezdés 2018-ban is, pedig nem voltak bíztató előjelek…

Igen, sikerült megnyernünk az év első mérkőzését és megőrizni veretlenségünket, így most 10-0-al állunk a tabella élén. Elég hosszú szünetünk volt az előző mérkőzés óta, amihez nem vagyunk hozzászokva, ezért az első edzés mindenkinek arról szólt, hogy visszarázódjon a ritmusba.

 

Paksi utazás, 7 ember, mégis több mint 20 pontos győzelem. Valóban ennyire sima mérkőzés volt?

Sajnos betegségek és egyéb dolgok, miatt nem tudtunk teljes kerettel utazni, ezért mindenki nagyobb nyomás alatt játszott, de ez senkit nem tört meg és kisebb hullámvölgyekkel ugyan, de végig koncentrálva tudtunk játszani. A mérkőzés folyamán végig nálunk volt az előny, mégsem mondanám sima győzelemnek, mert a 20 pontos előnyt csak a meccs végére szedtünk össze.

 

Sajnos kisebb vezéráldozattal, hisz már az első félidőben bokasérülést szenvedtél és sérülten kellett játszanod. Hogy van bokád?

A második negyed végén egy szerencsétlen felugrást követően rosszul értem talajt, amit nem tolerált a bokám. Szerencsére nem történt komolyabb baj és a félidő után vissza tudtam állni a játékba.

 

Paks után újabb túra, Kozármislenybe látogattok szombaton. Nem megterhelő ennyi utazás?

Az idei évben is 2 bajnokságban indulunk, ezért sok mérkőzést játszunk, aminek velejárója a sok utazás is. A csapatból mindenki régóta kosarazik már és hozzászokott a hosszú túrákhoz és a sok utazáshoz.

 

Hogy telnek ezek a hosszabb utak?

Ahogy a mondás tartja: A mérkőzés nem ott kezdődik, hogy feldobják a labdát, hanem ott, hogy felszállsz a buszra. Ezeket a hosszú utakat mindenki azzal tölti, hogy fejben felkészül az adott mérkőzésre.

 

Milyen mérkőzésre számítasz majd szombaton?

Nehéz mérkőzésre számítok, de bizakodó vagyok, van egy egész hetünk felkészülni. Mint minden idegenbeli meccsen, itt is rendkívül fontos lesz a védekezés, különösen az, hogy a kulcsjátékosaiknak mit engedünk meg. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megszerezzük 11. győzelmünket az NB2-es bajnokságban.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar