A 2. helyezett Pécs csapata látogat Szombathelyre!

2018. február 18., 10:03
A rangadó előtt Mészáros Mátét szólaltattuk meg.

 

Rangadó után rangadó. Sikerült kiverni a fejekből Sopron elleni vereséget?

Igen! Személy szerint nagyon szeretem, hogy hetente majdnem 2 mérkőzést játszunk, mert így folyamatosan élesnek kell maradnunk és nem tudunk sokáig rágódni 1-1 mérkőzésen. Hát igen az ominózus soproni vereség…. tipikusan az a meccs volt, amikor minden összejött, inkább a negatív oldalon, de lehet, hogy furcsán fog hangzani, de egy ilyen vereség mindig „feldobja” illetve felfrissíti a csapatot és levesz egy kicsi terhet a vállakról. Sorozatban 14 győzelem után már, nyomás van a csapaton, hogy ezt is nyerni kell. Ilyenkor mindenki ráeszmél, hogy hoppá azért bőven van még mit javítani és a csapat újult erővel és lelkesedéssel ugrik bele a munkába.

 

Nincs is időtök rágódni rajta, hisz újabb nagy meccs előtt álltok. A második helyezett Pécs csapata látogat hozzátok, akik szintén a rájátszásra hajtanak.

Azóta már volt egy egyetemi mérkőzésünk is, amelyet főlényesen megnyertünk, azonban ez a Pécs elleni rangadó teljesen más lesz. Klasszikus értelemben vett pihenésre nincs idő egész évben, inkább regeneráló jellegű edzéseket szokott vezényelni Kéri Mester, ahol előkerülnek a propriocepciós gyakorlatok, pilates hengerek és társai.

 

Az egyetemi bajnokságnak köszönhetően, idén már harmadszorra találkoztok Velük. Ott egy igazi kosárlabda drámában 2-szeres hosszabbítás után tudtatok nyerni. 1 hete pedig itthon simán vertétek Őket. Van miért visszavágniuk!

Ezeket a mérkőzéseket úgy hívom, hogy thriller meccsek, mert egészen a lefújás pillanatáig kétes a végeredmény. Ilyenkor mindkét csapat erején felül teljesít a hosszabbítás alkalmával, nemhogy 2-szeres hosszabbításban. Azt azért tudni kell, hogy a Pécs csapata nagyon jó játékerőt képvisel, sok olyan játékosuk van, akik egymaguk képesek eldönteni egy mérkőzést. Biztos mindent meg fognak tenni azért, hogy győzedelmeskedjenek.

 

Szerinted vasárnap melyik forgatókönyv fog megvalósulni?

Én bízom abban, hogy a csapatom van olyan rutinos már, hogy tudja, hogy mit kell tennie, ahhoz, hogy mi jöjjünk le győztesen a pályáról. Mindenképpen hajtós fizikális játékra számítok és mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, aztán sisak le hadd szóljon…


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar