’A napunk fénypontja amikor levesszük a maszkot és felvesszük a tánccipőt’

2020. október 08., 11:52
Újra hangos zeneszó kíséri a kedd és csütörtök délutáni edzéseket a futófolyosón, ugyanis a SekDanceCrew megkezdte az edzéseit. Kövecses Patti és csapata, hosszú kihagyás után egy nagyon népszerű nyíltórával indították az évet, ahol rengeteg új hallgatóval bővült a csapat.

Már az első héten megkezdték a munkát, így volt szerencsém feltenni nekik pár kérdést.
Szuper hangulatú órába csöppentem bele, ahol körülbelül a bemelegítés után lehettek a lányok, így próbáltam felvenni a ritmust velük és gyorsan, jókedvűen, minden kérdésre választ kapni. A csapat tagjai, Tóth Enikő, Száraz Vivien,  Szabó Anna, Varga Kitti, Pap Georgina, Sáray Panna, Rózsa Diána, Márk Martina, Varga Laura, Illés Lili, Orosz Zsuzsanna, Dominek Cintia, Szabó Dorka, Kollár Panna őszintén és lelkesen válaszoltak kérdéseimre.

 

’Karantén-táncolás’ – néven robban a táncosvilág új lehetősége az új helyzetben. Ti hogy éltétek meg ezeket, voltak online óráitok?

Patti: -meglehetősen nehéz volt…
Lányok: ’depisen éltem meg.’ , ’remélem legközelebb nem kell átélnem.’, ’nem olyan jó 3 négyzetméteren egyedül leizzadni’. – hangzottak el a válaszok.
- Ahogy a lányokkal beszélgettünk, leginkább mindenkinek a ’feeling’ hiányzott, a tükör és a terem után. Nem tudtunk kontaktban lenni, sem egy beszólás, sem egy ölelés nem volt köztünk. Én nem tartottam online órát, mert rengeteg külföldi oktatónál volt erre lehetőség és próbáltam inkább ebbe az irányba terelni a csapatot, ugyanis szerintem az az egy pozitívum volt ebben, hogy olyan emberektől tanulhattunk a világ másik feléről is, akikről álmodni sem mernénk. – Foglalta össze Patti.

Milyen érzés volt újra a teremben, együtt?

Sz.Anna: - Olyan volt, mintha nem maradt volna ki fél év bandázás nélkül. Ebben a helyzetben mindenkinek az SDC a menekülő helye, ahol bármennyit panaszkodhat, bármilyen jó vagy rossz hírt elmesélhet, bármilyen őrült vagy profi táncot/mozdulatot megmutathat. A napunk fénypontja amikor végre levesszük a maszkot, és felvesszük a tánccipőt!

P.Georgina: -Teljes feltöltődés. Mintha visszakaptam volna egy részemet, ami elveszett és most újra megtaláltam.

Patti: -Minden gondolatomat megfogalmazták az előttem szólók, sokkal szebben, mint ahogy én mondtam volna. Végre tudtam adni valamit magamból és tényleg érezni rajtuk a hálát és az alázatot, a tánc és egymás iránt. Ezt nagyon jó látni!
 

Milyen a csapata hangulata, lettek e új tagok?

Sz.Vivi: -mindenki dupla lendülettel érkezett vissza a jelenlegi bizonytalan helyzet ellenére, ami azt hiszem eléggé tükrözi a csapat mentalitását.

T.Enikő: -a hangulat?! amikor együtt a keménymag és együtt nyomjuk az egy életérzés, átélni lehet, elmagyarázni nem.

Patti: -Igen, erős tagokkal bővült a csapat, akiknek nagyon örülünk!!

Mik a célok-tervek erre az évadra?

Patti: -megpróbálunk a bizonytalannal számolni… :D Fejlődni, táncolni, jól érezni magunkat. Minden héten úgy edzünk, hogy ha kapunk egy fellépés megkeresést, akkor mi készen állunk! Amint lesz verseny oda is szeretnék visszatérni. Ezenkívül marad a videók készítése és a közösségépítés.

Új tagok, miért ezt a csapatot választottátok? Milyenek az első benyomások?

D.Cintia: -én először a csapat instagram oldalát találtam meg, ahol nagyon szimpatikusnak tűnt a csapat. Két év kihagyás után szerettem volna újra táncolni, így mindenképp ki akartam próbálni. Az, hogy mindezt az egyetem színeiben tehetem, még jobb!!

Sz.Dorka: -sok ’klikkesedős’ csapat után kicsit tartottam az egésztől… Aztán elmentem a nyíltórára ahol már akkor tudtam, hogy ez kell nekem. Nagyon befogadóak voltak a lányok, és most már az edzések a hetem fénypontjai.

O.Zsuzsi: -a Lej-koreóba azonnal beleszerettem! Úgy érzem, a legjobbkor jött ez a lehetőség az életembe. Célom, olyan formába kerülni, mint pár éve, amikor folyamatosan versenyekre jártam.

I.Lili: -én is az instagramról tájékozódtam, és az elején nagyon féltem, de nagyon jó edzőnk van aki bíztat, lelkesít és a csapat is nagyon befogadó, segítőkész.

Köszönöm szépen az időtöket, további sok sikert kívánunk Nektek! 


Elérhetőségek:

instagram: @_sekdancecrew

facebook: @sekdancecrew 

youtube: Bemutatkozó videó 

email: sdcelte@gmail.com

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar