Bemutatkozik a SZoESE kosárlabda csapata!

2018. szeptember 25., 11:00
Mészáros Mátéval beszélgettünk a mérkőzés előtt!

 

Első tétmeccsetekre készültök a 2018/19-es szezonban. Milyen érzésekkel várod, várjátok a Veszprém elleni mérkőzést?

A csapat nagyon lelkes, személy szerint már hiányoznak a tétmérkőzések, bár a felkészülésünk során számos edzőmérkőzésen vettünk részt, biztos vagyok benne, hogy a csapat nagyon várja az összecsapást.

 

Elég komoly vérfrissítésen esett át idén a SZoESE együttese, mondanál egy-két gondolatot a távozó és érkező játékosokról?

Igen, tényleg nagyon komoly vérfrissítésen estünk át. Nem is emlékszem, hogy az eddigi SzoESE-ben eltöltött hat bajnoki évad alatt jött volna ennyi újonc egyszerre. Kifejezetten tetszik a lelkesedésük, abszolút jó embereket és csapattársakat ismerhettünk meg bennük. A beilleszkedés pillanatok alatt megtörtént. Sokukat a pályáról, ellenfélként ismertem, gondolok itt Sinkovits Dánielre, akivel majdnem 10 évig voltunk ellenfelek a pályán, most pedig egy csapatban vállvetve küzdünk. Vagy éppen Horváth Csabeszre, Soós Bencére és Papp Barnára, akik Sopronból érkeztek. Pápáról Schveighoffer Peti csatlakozott, a Zsíros Akadémiától pedig Frisnyák „Lil’ Dez” Dániel. Veszprémből pedig Vécsey Balázs. Távozóink közül csak 2 játékos az igazi távozó (Rátvay Tamás, illetve Perák Denis), a többiek, gondolok itt Földesi Marcellre és Czukor Bencére, ők pedig az Egyetemi bajnokságban fognak nekünk segíteni.

 

Augusztus 21-e óta készültök az idei bajnokságra. Elég ennyi idő arra, hogy már komolyabb következtetéseket tudj levonni a csapat erejéről?

Mivel még formálódó csapatról van szó, kell még egy kis idő, hogy minden játékos megtanulja a játékrendszerünket. A mentalitással és akarattal biztos, hogy nem lesz probléma a szezon során. Az eredményességet pedig majd az idő fogja megválaszolni.

 

Tavaly elég komoly menetelésnek lehettél tagja a Hepp Kupában, pedig több felsőbb osztályban szereplő csapaton át vezetett az utatok. Elvárás volt ez részetekről?

Úgy gondolom, ha tényleg a saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nagyon kellemetlen ellenfél tudunk lenni, akár egy felsőbb osztályú csapatnak is. Elvárás a minden mérkőzésen való küzdés és győzni akarás saját magamtól és a csapattársaimtól is.

 

Idén is hasonló szereplésre vágytok a Kupa sorozatban?

Erre a mérkőzés után tudok majd választ adni.

 

  1. Mit gondolsz, mivel tudjátok megnehezíteni az NB I/B Piros csoportjában szereplő Veszprém dolgát?

Mindenképpen lelkes és agresszív védekezéssel, ha ez működni fog, akkor a saját támadásunk is jönni fog vele, hogy ez mire lesz elég egy ilyen erős ellenfél ellen, majd meglátjuk. Egy jó és sportszerű mérkőzést szeretnénk játszani. Teher nélkül felszabadultan.
« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar