Bravúros SZoESE szereplés Magyarország 112. Mezei futó Bajnokságán

2020. november 02., 10:43
2020. 10. 24-én, ismételten Kecskemét adott otthont a Mezei futó Országos Bajnokságnak. Egyesületünk kissé foghíjasan, de annál nagyobb futókedvvel érkezett a verseny helyszínére. Az újonc bajnokságban végül 6 fő képviselte az egyesületet, míg serdülőben egyedül Kolman Klaudia állhatott rajthoz. Mivel az újonc lányoknál is csak Molnár Lilien és Kovács Luca versenyzett, így a csapatversenyben egyedül újonc fiainkért szurkolhattunk. Minden versenyzőnknek 3 km-es távot kellett teljesítenie.

Elsőként újonc lányaink rajtoltak. Nagy meglepetést okozott Kovács Luca futása, aki a legjobb 10-ben végzett. 12:34-es időeredménye a 9. helyre volt elegendő. Molnár Lilien hatalmas hajrával a 15. helyen futott be,13:06-os idővel.

Az újonc fiúknál Babics Marcell éremesélyesként rajtolhatott. Marci végig kiélezett csatát vívott az első helyekért, végül a 3. helyen futott be, 10:21-es időeredménnyel. Remek versenyzést mutatott Árvay Csongor és Czeczeli Bende is. Előbbi 11:08-al a 13., utóbbi 11:30-al a 15. helyet szerezte meg. Horváth Zétény 12:40-es ideje a 22. helyre volt elegendő.

A serdülőknél Kolman Klaudia képviselte egyesületünket, aki 12:15-ös idejével az 57 versenyzőt felsorakoztató mezőnyben a 27. helyen ért célba.

Az újonc fiúk 3 fős csapatversenyénél lehetett bízni a dobogós helyezésben, hiszen mindegyik fiú szuper futást mutatott be. Végül a Babics Marcell, Árvay Csongor, Czeczeli Bende trió a dobogó legfelső fokát foglalhatta el, 31 helyezési ponttal.

Edzőjük: Farkas Dóra

Egytől egyig minden atlétánk egyéni csúcsot futott. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk! Hajrá SZoESE!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar