Diákolimpia az Egyetemi Sportcsarnokban!

2018. január 09., 08:57
Tegnap került megrendezésre a Diákolimpia Játékos Sportverseny!

 

Elsőre valóban furcsán hangzik, de tényleg, az egyetemi sportcsarnokot, most nem egyetemisták, hanem kis gyerekek és tanáraik töltik meg. A játékos sportvetélkedő egy nagyon jó sportolási lehetőséget nyújt az elsőtől a negyedik osztályig lányoknak és fiúknak egyaránt. A Diákolimpia Játékos sportverseny a legfiatalabb iskolás korosztálynak szól, és a sport játékos és közösségi élményét nyújtja a 6-10 éveseknek. A felkészülés és a versenyek során cél, hogy a mozgást igazi örömforrásként éljék meg a gyerekek, és ezek az élmények megalapozzák a későbbi rendszeres testmozgás iránti igényüket.  A versenyzés során 18 fő (lányok és fiúk egyaránt) alkot egy csapatot, amelyek tíz különböző feladat során mérik össze ügyességüket (például futás váltóbottal, kötélhajtás, kötélhúzás, floorball váltó, stb.)

A versenyen országosan közel 5000 gyermek indul el, és 8 csapat, azaz összesen 144-en jutnak majd a döntőbe. Sportcsarnokunk a városi erőfelmérőnek adott otthont tegnap. A verseny az alábbi sorenddel zárult:

  1. Derkovits – 63 pont
  2. Dési – 47 pont
  3. Bercsényi – 38 pont
  4. Brenner – 31 pont
  5. Váci – 31 pont
  6. Reguly – 24 pont
  7. Paragvári – 18 pont

Ez nem a teljes mezőny, a tavalyi győztes Zrínyi csapatát is felvonultató másik városi döntőt szerdán bonyolítják le a Csarnokban.

Egyetemünk ezeken az eseményeken nem csak helyszínt biztosít a kicsi gyerekek sportolásának, hanem számos ismerős arcot láthatunk akár a gyerekeket felkészítő tanárok, akár verseny bírák között is. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar