"Edző leszek, nincs akadály!" - Sportszakmai nap a SEK-en

2017. november 20., 15:05
Sportszakmai napot tartott az ELTE szombathelyi sporttudományi intézete, ahol a napindító sportversenyek után kerekasztal beszélgetések, csapatjátékok, mérkőzések és szakest is várta a hallgatókat. A kiemelt téma idén az edzőképzés volt, amelynek kapcsán rengeteg tanácsot és jó példát kaptak az érdeklődők a nap folyamán.

A megnyitó rendezvényre megtelt az egyetem díszterme. Az ünnepi beszédekben dr. Németh István rektorhelyettes és dr. Polgár Tibor egyetemi docens, az ELTE PPK Sporttudományi Intézet igazgatója az edzőképzés fontosságát emelték ki, s hogy jó úton halad ebben a szombathelyi képzés, hiszen nagyon sok hallgató végez akár tanulmányai mellett is ilyesfajta képzést. Fontos az utánpótlást, hiszen a sportolói élet elengedhetetlen részét képezi ez a réteg.

Az ünnepélyes megnyitót követően kerekasztal beszélgetésekre került sor, melyen elsőként Márkus Erzsébet olimpiai bajnok ezüstérmes súlyemelőt kérdezte Kívés István. Itt szó esett a mentális és fizikai felkészültség közös fontosságáról. Aztán a beszélgetés Köpf Károllyal, a MET titkárával folytatódott, aki az edzők társadalomban betöltött szerepéről és fontosságáról tartott előadást. Ezt követően egy gyakorlatibb előadásra került sor, hiszen az egyetemi hallgatók edzőképzési lehetőségeiről beszélt Kovácsné Hikáde Imola, a MESZ Nemzetközi Edzőképző Központjának oktatásszervezője. A kerekasztal beszélgetések és előadások sorát pedig egy mesteredző, Gódor Mihály zárta, aki az edzői pálya, mint hivatás témában kötötte le a hallgatók figyelmét.

A nap lezárásaként ismét a sporté volt a terep. A hallgatók egy motorikus képességeket fejlesztő kézilabda edzést bemutatóján vehettek részt, majd pedig röplabda házibajnokságot rendeztek a sportcsarnokban. Az egész napos művelődést egy jó hangulatú szakesttel zárták, ahol csapatokká alakulva mérkőzhettek meg egymással. Az egyetem falai még az esti órákban is átszűrték a szurkolói kiáltásokat.

Képek: itt

 

Szerző: Lutor Katalin


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar