Elhunyt Baumann Csaba korcsolyázó

2021. április 23., 13:05
Fájdalmas esemény ad alkalmat arra, hogy a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület visszaemlékezzen 60 éves történetének egy sikerekben gazdag évtizedére, az 1990-es évek korcsolyázó szakosztályi életére.

Egy évtized kiemelkedő gyorskorcsolyázó eredményeit idézik fel a Baumann Csabára emlékezés szándéka, aki a közeli napokban búcsúzott a földi léttől, itt hagyva szeretett feleségét és két kisfiát, s az általa ügyvezetett székesfehérvári Delta King KFT-t.

A szombathelyi sportikon Tóth Géza által vezetett főiskolai korcsolyázó szakosztályban kivételesen tehetséges sportolók jöttek össze, akik Mesterházy Imre és Varga Jenő edzői irányításával rövid idő alatt a rövidpályás gyorskorcsolya és a görkorcsolya szakágakban a sportág élvonalába kerültek. Tarnai Krisztina, Szántó Kornél, Lajos Zsolt, Baumann Csaba, Pál Ferenc, Őri Tamás, Simon Flóra, Brányi Norbert, Tóth András, Francia István, Nagy András, Szigethy Mónika neve ma is jól cseng az időszakot jól ismerők előtt. Nagy szorgalom és az egymásért végzett munka jellemezte a közösséget. Joggal mondhatjuk, hogy a jelenkor egyik magyar sikersportágát – a rövidpályás gyorskorcsolyázást - ez az időszak alapozta meg.

A „Puskásba” járó fiatal Baumann Csaba igazi csapatember lett. Sikereit is elsősorban a férfi váltó tagjaként érte el. Bekerül a junior, majd a felnőtt élvonalba. Magyar válogatott és korosztályában többszörös magyar bajnok volt. 1995-ben a főiskolai sportegyesület csapatával (Szántó Kornél, Lajos Zsolt, Baumann Csaba, Pál Ferenc) magyar csúcsot ért el, mely közel egy évtizedig élt. A következő évben a Courmayeurban rendezett junior VB-n a váltóval 7. helyet ért el. Gyorsasági görkorcsolyázásban VB 6. helyezést, illetve EB bronzérmet szereztek.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület vezetői szeretettel emlékeznek korábbi kitűnő sportolójukra. Emlékét megőrizzük.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar