Elkezdte a SZoESE!

2018. augusztus 25., 09:37
A héten munkába állt az egyesület női, férfi kosárlabda és férfi kézilabda csapata is!

 

A tavalyi évet szépen indító férfi kosarasok 2017/18-as szezonja nem úgy végződött, ahogy azt a játékosok elvárták maguktól. Nem meglepő, hogy komoly munkával vetették bele magukat a felkészülésbe. Kéri Péter csapata két hetes edzőtáborba „vonult”, ahol a helyszínt az egyetem, az étkezéseket pedig az egyetemi menza és a Május 1 étterem biztosítja. Lesz dolga bőven a csapatnak, hisz ritkán látott vérfrissítésen esett át a gárda. Földesi Marcell és Rátvay Tamás Győrben folytatja a kosárlabdázást, míg Perák Denis Hódmezővásárhelyre tette át székhelyét. Érkezőkből is lesz bőven. Sopronból érkezik Horváth Csaba, Papp Barnabás, Pápáról Schveighoffer Péter a pesti Zsíros Akadémiáról is érkezik utánpótlás. A többszörös UP válogatott Sinkovits Dániel is visszatért Szombathelyre, és Veszprémből is érkezik egy új név, Vecsey Balázs személyében. Kéri Péter nem is tétlenkedik, a két hetesre tervezett programban lesz napi két darab labdás edzés, néha futóedzésekkel tűzdelve. A munka mellett tervben van még egy kis csapatépítő tréning is, hogy a srácok jobban megismerjék egymást. A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is két bajnokságban mérettetik meg magukat Mészáros Mátéék, akik indulni fognak az Egyetemi és az NB II-es bajnokságban is.

A férfi kézilabdásokat a 2018/19-es idéntől Tánczos Balázs fogja irányítani, aki szintén augusztus 21-e óta dolgoztatja tanítványait. Így nyilatkozott az új vezetőedző:

„Az idei edzőtáborban a legfontosabb feladat a játékosok állóképességének fejlesztése mind a három korosztályban. Mivel mind a felnőtt mind az ifi és a serdülő csapat gerincét fiatalok adják, ezért a bajnokságra gyors lerohanásokkal és futós taktikával készülünk. Ehhez muszáj mindenkinek az állóképességét olyan szintre emelni, hogy ne legyen gond 2x30 perc játék. A délelőtti edzések nagyrészt szabadtéren, alsó végtagerősítéssel, résztávozással, intervall edzésekkel telnek. Míg a délutáni mozgások már teremben taktikai feladatokkal lettek kiegészítve.”

A férfi kézilabdások idén az utánpótlás bajnokságokon kívül a megyei bajnokságban lesz érdekelt.

A női kosarasok is munkába Hasonló helyzetben lesznek a lányok, mint a férfi kosárlabda csapat. A tavalyi magból Jakubovics Dóri maradt és a rangidős, Szabó-Haklits Zsuzsanna, aki komolyabb sérülése miatt még „csak” az edzések szervezésében, illetve az erősítő blokkok megtartásában vitézkedik. A két hetes programban főleg az állóképesség fejlesztésére fekteti a hangsúlyt Szabó László, ám délutánonként már előkerülnek a labdák és a jelzőmezek is. A fiúkhoz hasonlóan női csapatunk is két bajnokságban lesz érdekelt. Az Amatőr Női NB I. Fehér csoportjában és az Egyetemi Bajnokságban fognak vitézkedni Jakubovics Dóriék.

Ezekben a hetekben újra éledt az egyetem és nem kell sokat várni, hogy újra megteljen a Sportcsarnok lelátója új és régi hallgatókkal. Reméljük sportsikerekben gazdag 2018/19-es tanévünk lesz!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar