Elszenvedte első vereségét Kéri Péter csapata.

2018. február 12., 10:16
A vesztes mérkőzés után Tóth Dávid értékelt.

 

Meg van az első vereség a 15. mérkőzésteken, milyen érzés?

Veszíteni sohasem jó érzés, de része a sportnak, így mi is együtt tudunk élni vele. Nagyon sok mérkőzés van már a hátunk mögött és néha kellenek az ilyen pofonok, hogy felrázzák a társaságot. Szerencsére a szezon eddigi mérkőzésein olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy ettől a vereségtől nem kell kétségbe esnünk. Le kell vonni a tanulságokat, kijavítani és menni tovább.

 

Miben tudtak fölétek nőni a soproniak?

Hát, ha őszinte akarok lenni, szerintem tegnap a játék összes elemében jobbak voltak a soproniak. Úgy éreztem, jobban akarták ezt a győzelmet. Ez nem azt jelenti, hogy mi nem tettünk meg mindent a győzelemért, egyszerűen Ők jobban koncentráltak. Mi nagyon sokat foglalkoztunk a külső körülményekkel, ami sokat kivett belőlünk. Összességében két nagy hibát követtünk el. Az első, hogy felvettük az Ő lassú, kontrolált játékukat, és nem a saját rohanós stílusunkban játszottunk. A másik hiba, amit már említettem, hogy nagyon sokat foglalkoztunk a játékvezetéssel, ami szintén nem vall ránk.

 

Ráadásul Te még egy technikait is kaptál.

Igen, aki ismer, az tudja, hogy meccs közben sokat beszélek, kommunikálok a játékvezetőkkel általában tényleg csak érdeklődés szintjén. De a tegnapi mérkőzés során elvetettem a sulykot és ezzel hátráltattam a csapatom, amiért itt is szeretnék Tőlük elnézést kérni.

 

Mi történt pontosan?

A mérkőzés második felében végig futottunk az eredmény után. A Tigrisek csapata vezetett, hol 4, hol 10 ponttal és ez a fajta „loholás” az eredmény után nagyon fárasztó tud lenni fejben. A játékmenetében – az én megítélésem szerint – kulcsfontosságú ítélet maradt el, ami megfordíthatta volna a mérkőzés menetét. Felindultságomban nem megfelelő hangnemben, stílusban vontam kérdőre a játékvezetőt. Ő pedig úgy ítélte meg, hogy ezért technikai fault jár. Röviden ennyi. Sajnos nagyon bosszantó az ilyen helyzet, de akkor sem szabadott volna elveszítenem fejem. Természetesen a csapat felé törlesztek majd… XD

 

Elég sűrű a programotok, szerdán és vasárnap is pályára léptek.

Igen február 14.-én és vasárnap is hazai pályán lépünk pályára. előbbi egyetemi, utóbbi NB2-es mérkőzés lesz. Mindkét fellépésünk fontos, hisz egy esetleges szerdai győzelemmel megtarthatnánk első helyünket az egyetemi bajnokság nyugati csoportjában, míg vasárnap a 2. Pécs gárdája érkezik. Egy igazi rangadónak ígérkezik, ahol a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat, szóval gőzerővel folytatjuk a munkát, természetesen kis finom hangolással. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar