"Élveztük a játékot, nem az eredményen volt a hangsúly!"

2020. február 28., 09:58
Jellemezte az idei szezont Gulkai Zsófia a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület felnőtt női röplabda csapatának kapitánya.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület felnőtt női röplabda csapata a tavalyi évet a 4. helyen zárta 1 ponttal lemaradva a dobogóról. A 2019/2020-as bajnokságra nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat a vezetőség, ezáltal nyomás nélkül vágtak neki a szezonnak a játékosok. Gulkai Zsófia, a csapatkapitány ki is emelte, mennyire pozitívan hat ez a csapat játékára, mert élvezik a játékot és a saját játékukra tudnak koncentrálni. Az idei évben több személyi változás is történt a játékos keretben így megváltozott csapat összeállítással vágtak neki a pontvadászatnak. Két meghatározó játékos továbbtanulás miatt nem a SZoESE csapatában folytatta a játékot, Őket saját házon belülről, utánpótlás játékosokkal sikerült pótolni. A szezon elején, sőt inkább a felkészülés során a fiatal játékosok beépítésén volt a hangsúly, akik mérkőzésről- mérkőzésre fejlődést mutattak. Bodzer Attilának (edző), nem volt könnyű dolga, mivel az edzéseken és a mérkőzéseken is sokszor előfordult, hogy nem tudott mindenki részt venni. Női röplabdásaink sokszor voltak kényszerhelyzetben és 1 -2 cserejátékossal tudtak kiállni a mérkőzésekre.

A hétvégén véget ért az alapszakasz és Bodzer Attila csapata az 5. helyen végzett. A tavalyi évhez képest megnövekedett az NB2-es bajnokságba nevezett csapatok száma, ami a lebonyolításban is megmutatkozik, két külön csoportba rendezték meg az alapszakasz mérkőzéseit (Nyugat A és Nyugat B). Gulkai Zsófiék az 5. hellyel az alsó házban fogják folytatni a szezont, ahol kizárólag csak NB2-es felnőtt csapatokkal fognak játszani oda-vissza vágós rendszerben.

Az alapszakaszról a rutinos feladót, egyben a csapatkapitányát Gulkai Zsófit kérdeztük: „Visszatekintve az alapszakaszra összességében hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ami talán a rutintalansággal magyarázható. Voltak nagy győzelmeink, ide sorolnám, hogy meglepetésként nekünk sikerült elsőként legyőzni a listavezető MTK csapatát (NB1 junior) hazai pályán, egy emlékezetes 3:2-es mérkőzésen, amit Biróné Dr. Ilics Katalin irányításával tudtunk végre hajtani. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogató és biztató szavakat. A hullámvölgyeket, inkább idegenbeli mérkőzéseken értük el, pécsi és győri csapat ellen. Mind két esetben hazai pályán sikerült revánsot vennünk a vereségeinkért. A rájátszáshoz bizakodóan állok, mindent megteszünk majd a pályán, hogy a legjobbat tudjuk kihozni mérkőzéseinkből. Várunk minden érdeklődőt és szurkolót a további mérkőzéseinkre!

Hajrá SZoESE!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar