Ezüstérmes a SZoESE férfi váltója

2017. október 19., 10:43
Flóra Maraton Váltó Budapest 2017.10.15.

Magyarország legnépesebb szabadidősport eseménye a Spar Maraton Budapesten. Idén megdőlt a tavalyi részvételi rekord, több mint 30 ezren futottak a kétnapos eseményen.

A maraton egyúttal a versenyszám Országos bajnoksága is volt, mellette pedig 4 fős váltók is nevezhettek. A SZoESE címvédőként indult a Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Petrovits Alex, Horváth György alkotta négyesével.

Kívés Istvánt az edzőjüket kérdeztük: „Bicajjal a környező járdákon és a rakparton haladva követhettem a verseny állását. Az első két futónk, Jacsev Samu és Kovács Attila meggyőző, bő perc fölötti előny hozott össze. Ekkora különbséget nem szokás már elveszteni, biztosra vettem a győzelmet. A mi harmadik futónk is így érezte, kicsit „hagyott még a tartályban”. Csak a saját távja végén, közvetlen a váltás előtt vette észre, hogy a budapesti ADIDAS csapatból a 800 méteren OB-t nyert Vindics Balázs veszélyesen közel került hozzá. A megmaradt kicsi előnyünket Kazi Tamás, aki az idén javította meg az országos csúcsot 1500 m-en, pillanatok alatt ledolgozta és újra nyílt lett a verseny. A mi negyedik futónk Horváth Gyuri iramváltásai hatástalannak bizonyultak, nem sikerült a rivális váltót leszakítani. Kazi Tamás joggal bízott a gyorsaságában, a befejező szakaszban magabiztosan fordította a maguk javára a párharcot. Hasonló idővel tavaly győzni tudtunk, most ez a második helyre volt elég.”

Eredmények:

  1. ADIDAS Budapest    2:20:50
  2. SZoESE                      2:21:25
  3. Adidas Bratislava       2:26:26

« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar