Fiatalodik a SZoESE női röplabda csapata!

2019. március 11., 13:32
Szalai Csengét, a csapat egyik legfiatalabb játékosát kérdezgettük!

 

Mikor kezdtél el röplabdázni? Mikor ismerkedtél meg ezzel a sportággal?

Nagybátyám Györgyi Ferenc röplabda edzőként dolgozik, így már korán megismerkedtem a sportággal. 2010-ben, elsős kisiskolásként anya levitt egy edzésre és ott ragadtam.

Első látásra szerelem volt, vagy más labdajátékot is kipróbáltál előtte?  

Közben kipróbáltam a kosárlabdát is, de nem tudott elcsábítani a röplabdától.

Mikor kerültél a SZoESE kötelékébe, hogy élted meg a felnőtt csapatba kerülést?

2018 őszén igazoltam a SZoES(É) - hez. Mindenki nagyon sokat segít, kedves velem, így könnyen megy a beilleszkedés. A korábbi csapatomban más poszton játszottam, mások voltak az elvárások felém, ez kissé nehezítette a játékba lendülésem. Az edzőm rengeteget foglalkozik velem, úgy érzem sokat tanultam az elmúlt idő alatt.

Nem titok, hogy a felnőtt keret fiatal, még gimnazista magjának egyik tagja vagy. Milyen érzés ilyen fiatalon felnőttek ellen játszani hétről-hétre?

Kissé még feszélyez a mérkőzések elején, hogy nálam jóval idősebbek ellen kell játszanom, de ez a szettek hevében gyorsan elmúlik. Csak arra összpontosítok, hogy a csapatot győzelemhez segítsem.

Milyen a kapcsolatod a csapat idősebb, egyetemista játékosaival?          

Úgy gondolom, minden csapattársammal jól kijövök. Sokat bíztatnak, átsegítenek a meccsek nehezebb periódusaiban. Nem a korom, hanem a pályán nyújtott teljesítményem alapján ítélnek meg. Már-már barátnőként kezelnek, nem éreztetik a korkülönbséget, nem fölényeskednek.

Nagyon nehéz lehet összeegyeztetni a sportot és a gimnáziumra jellemző napról-napra tanulással. Hogy bírod ezt a kettős terhelést?

Az iskolában olyan tanárok tanítanak, akiktől jól el tudom sajátítani az anyagot. Jól sikerült a félévem az iskolában és a pályán elért sikerek is motiválnak a még jobb teljesítményre. A szüleim is sokat segítenek.

Mik a terveid a röplabdával?  

Rövidtávon szeretnék a csapat erőssége lenni négyes ütőként.  Számomra fontos a tanulás, remélhetőleg össze tudom a későbbiekben is egyeztetni a sporttal.

Hogy értékeled az eddigi évet. A csapat és Te is halad a kitűzött célja felé?

A csapat stabil középcsapatként szerepel az NB II-ben, edzésről edzésre jobb a hangulat, jobban összecsiszolódunk. Sajnos egy csapattársunk megsérült és a hátralévő fordulókban már nem tud segíteni a csapatnak. Ezúton is szeretnék jobbulást kívánni neki.         


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar