Föld Napja 2016. - Hallgatóink Szombathelyért

2016. május 03., 16:10
Szombathely 2016. 04.22.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2016-ra i szerződést kötött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesülettel, mint a NYME SEK Sporttudományi Intézet hallgatóinak legfontosabb gyakorlóhelyével. A szerződés szerint a SZoESE 2016-ban több mint 60 szabadidősportos programot szervez Szombathely polgárai számára. A programok megvalósításában a Sporttudományi Intézet oktatói, hallgatói, a NYME SEK dolgozói és a SZoESE munkatársai, sportolói közösen vesznek részt.

Vannak rendszeres, visszatérő programok, illetve egyszeri nagyobb látványos események is.

Ez utóbbiból az első a Föld Napja alkalmából, a Szombathelyi Főtéren zajlott április 22-én.

A SZoESE, több szervezettel közösen több, mint 300 érdeklődőnek kínálhatta szolgáltatásait.

Hurtik Péter és Kívés István, mint házigazdák számolnak be:

H. P.: Egyik specialitásunkat, a tornatermi eszközökből összeállítható akadálypályát építettük fel, és üzemeltettük hallgatóink segítségével. Főleg ovisok és kisiskolások próbálták ki nagy számban. A résztvevő gyerkőcöket pedig szeletelt almával jutalmaztuk.

K. I.: A további három kínálat a kerékpározás - mint népszerű verseny és szabadidősport, illetve mint alternatív közlekedési mód – népszerűsítését szolgálta. Egy kisebb és egy nagyobb SPEED arénát építettünk, ahol futóbiciklivel, rollerrel bicajjal, eliptigóval, tandemmel száguldozhattak a résztvevők. Ez utóbbit akár két profi bicajos hallgatónk, Varga Péter és Vincze Gergő utasaként is igénybe lehetett venni. Pici gyereknek futóbiciklihez és kisbicajhoz alkalmas akadálypálya is rendelkezésre állt. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar