Győzedelmeskedtek a SZoESE U13-as futóatlétái!

2018. október 08., 10:54
Újabb Pályaversenyen vannak túl az egyesület U11-es és U13-as korosztályú hosszútávfutó atlétái!

Október 6-án, szombaton rendezték meg a Nyugat-dunántúli Régióban, a Sport XXI. Alapprogramjában szereplő II. területi pályaversenyt. A szokásostól eltérően, most nem Zalaegerszegen, hanem a szombathelyi Sugár Úti Atlétikapályán versengtek egymással a 2008-2009-ben, valamint a 2006-2007-ben született ifjú atléták. Ahogy az utóbbi időben megszoktuk, ezen is képviseltette magát egyesületünk mind a két korosztályban. A kisebbeknél egy, a nagyobbaknál két csapattal szerettünk volna kiállni, ám a felkészülést beárnyékolta több meghatározó személy sérülése. Kulcscsontzúzódás, bokaszalagmegnyúlás hátráltatta teljes csapataink szerepeltetésének lehetőségét. Hiányos gárdánkat így más csapatokkal kooperálva, egészítettük ki, ezértvegyes együtteseket alakítottunk ki, biztosítva minden gyermek számára a versenylehetőséget.

U11-es csapatunkra egy körverseny várt, melynek versenyszámai között szerepelt sprintváltó, gátváltó, távolugrás, rúdugrás, lökés és hajítás. A megmérettetést végül 800 m akadállyal zárták. Utóbbit két körben bonyolították le. Elsőként futottak a pontszámok alapján az első két helyen álló csapatok, míg a második körben a bronzért küzdő együttesek versengtek. A SZoESE gárdája a második körben futhatott, bízva a legjobb szereplésben. Teljesítményük végül az 5. hely megszerzésére volt elegendő.

U13-as korosztályban mind futó, mind ugró, mind dobó számokban meg kellett mutatnunk legjobb tudásunk. A meghirdetett 60 m, 2000 m gyaloglás, 1200 m-es akadály, távolugrás, súlylökés és diszkoszvetés számai közül 4-ben brillírozhattak futóink. Kikötés volt továbbá, hogy minden szakágból legalább egy számban indulnia kell minden gyermeknek. A SZoESE együttesében szereplő 8 fő mindegyike 60 m-en, távolugrásban, diszkoszvetésben és 1200 m akadályfutásban versenyzett. Mindemellett, a 8x50 m-es váltó kötelező versenyszámként szerepelt. Bíztató volt mind a fiúk, mind a lányok szereplése a 60 m, a távolugrás és a diszkoszvetés láttán. A 8x50 m-es váltóban épp lecsúszva az első helyről, a másodikként értünk célba, 1200 m-en pedig magabiztosan futott az egyesület szinte összes tagja, maga mögé utasítva a többi gárda atlétáit.

Sejthető volt a jó eredmény. A csapat végül győzedelmeskedett, maga mögé utasítva a Zalaszám Zac 2 csapatát és a Szombathelyi Sportiskola gárdáját is.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület U11-es és U13-as korosztályú versenyzői:

Szalai Tamás, Papp Áron, Németh Zsombor, Biczó Emma, Csáky Borbála, Kovács Luca, Horváth Zétény, Juhász-Tóth Eszter, Kolman Klaudia, Horváth Luca, Molnár Lilien

Horváth Janka, Horváth Benjamin, Márkus Levente, Árvay Nóra, Czeczeli Bende, Szalai Kristóf, Árvay Csongor, Babics Marcell, Hajmási Ádám, Szalai Ádám

Edzők: Vörös Vivien, Farkas Dóra


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar