Győzelem az Egyetemi Bajnokságban!

2019. január 28., 09:54
Mészáros Mátéék 110 dobott ponttal kezdték az újévet!

 

A múlt héten egy mérkőzést játszottak az Egyetemi Bajnokság csapatai, amelyen az első három negyedben lehengerlően, jó ritmusban kosarazó szombathelyi együttes fölényes győzelmet aratott pécsi riválisa ellen.

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, FÉRFI NYUGATI CSOPORT SzoESE - PTE-PEAC 110-62 (36-21, 23-9, 28-11, 23-21) Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth, Lipics

SzoESE: TÓTH 16/9, HORVÁTH 4, MÉSZÁROS 26/12, WERNER 12, OROSZI 15. Csere: Papp 5/3, Földesi 6, KEREKES 11, Sinkovits 3/3, Gábor 8,  Schveighoffer 4, Frisnyák. Edző: Kéri Péter 

PTE-PEAC: ROSIC 22/3, LAUFER 20/3, Nyulász 8, Schuj 10/3, Bujtor 2.

Csere: Tombor, Iveszics. Edző: "Földi Sándor

A SZOESE az első percekben igyekezett tudatosítani a vendégcsapatban, szeretné diktálni a meccs ritmusát. A jó védekezésnek köszönhetően 3 perc után már 10 pont volt a különbség a felek között. Ekkor főleg Mészáros Máté tűnt tarthatatlannak, a SZOESE 15 pontjából 11-et vállalt magára. Ezután sem változott sokat a játék képe és a negyed végén 19 pont is volt a különbség.  

A második játékrész első 5 perce kiegyenlített játékot hozott. De ezt követően a szombathelyiek ismét produkáltak egy 15:3-as etapot így a félidőben már 29 egységgel jártak előrébb vendégeiknél. A félidőben nem engedett, ki a hazai csapat és elsősorban védekezésben kezdték nagy elánnal a harmadik negyedet. A pécsiek 5 perc alatt csak 2 pontot tudtak dobni szemben a hazai 21-el. Ekkor alakult ki a meccs legnagyobb különbsége (80-32).

Ezt követően Kéri Péter igyekezet minden játékosának több lehetőséget adni. Bár a negyedik negyedben ismét kiegyenlített volt a játék a SZOESE győzelme nem forgott már veszélyben. Hazai oldalon Mészáros Máté 26 pont, 11 lepattanóval (33 VAL) és Tóth Dávid 16 pont, 10 gólpasszal (29 VAL) hozott össze dupla-duplát. A vendégeknél Laufer Gergely és Uros Rosic jutottak 20 pont fölé.

Kéri Péter: - Végre szinte minden játékosom a csapat rendelkezésére állt és ennek megfelelően az első perctől kezdve jó ritmusú helyenként közönségszórakoztató játékot tudtunk produkálni. Időnként az eladott labdák utáni visszaérkezésekkel voltak gondjaink, de összességében elégedett voltam minden pályára lépő játékosommal.

Földi Sándor: - Nagyon sűrű a program a fiatal játékosaink számára, akik több bajnokságban is szerepelnek, ezért némileg tartalékosan érkeztünk Szombathelyre. A hazaiaknak remek játékosállományuk van, eredményes kosárlabdát játszanak és megérdemelten nyertek. Gratulálok nekik.

 

Forrás: Botár László, Hungary University Basketball Club


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar