Győztes nyitány!

2018. szeptember 30., 18:54
Megszerezték első győzelmüket Jakubovics Dóriék!

 

Túl az első tétmérkőzésen, mit lehet levonni ebből a találkozóból?

Először is nagyon örülünk neki, hogy győzelemmel sikerült kezdenünk a 2018/2019-es szezont. Nem ismertük a Kanizsa csapatát, hiszen tavaly nem indulhattak el ebben a bajnokságban. Annyit tudtunk róluk, hogy 3 meghatározó játékosuk van, akikre oda kell figyelni, amit részben meg is tudtunk oldani. Viszont mind támadásban, mind védekezésben van még hova fejlődni, de összeségében elégedettek lehetünk.

Tudjuk, hogy több játékos távozott a nyár folyamán, akik eddig fontos szerepet töltöttek be a csapaton belül. Hogy sikerült pótolni Őket?

Nagyon fiatal szerkezetünk van idén. Olyan emberekkel sikerült „pótolni” a távozókat, akik már a junior korosztályból kiöregedtek. Ismerjük ezeket a lányokat, hiszen a legtöbbjük a tavalyi szezonban is erősített minket. Az hogy mennyire sikerült őket beépíteni, az majd a további meccsek során kiderül, de vannak bíztató jelek.

Lehet tudni, hogy mi áll a döntésük hátterében?

Mindenki befejezte tanulmányait, közülük sikerült mindenkinek állást is találnia és sajnos ez a kosárlabdával nem összeegyeztethető.  

A távozók miatt több teher marad Rád és Szabó - Haklits Zsuzsanna, érződött ebből valami a pénteki meccsen?

Ha csak a játékperceket nézzük érződött persze. A saját nevemben nyilatkozva, eddig rám védekezésben volt nagyobb szükség, persze támadásban is számított rám Szabó László, viszont idéntől meg kell találnom az egyensúlyt, mind a kettőben maradandót kell alkotnom, nem elég csak az egyikben remekelnem.

Nemcsak Nektek, a fiataloknak is majd többet kell vállalni. Van olyan játékos, akitől idén nagy fejlődésre számítasz?

Nem szeretnék senkit sem kiemelni. Minden „fiatalnak” fel kell fejlődnie az NB1/B bajnoksághoz, hiszen ennek teljesen más a ritmusa, a hangulata, amiből pénteken ízelítőt kaphattak a lányok. Ezzel tisztában vannak, nagyon motiváltak, szeretnének fejlődni. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar