Három SZoESE érem a Mezei OB-ról!

2019. március 27., 10:09
Farkas Dóra és Kívés István versenyzői szép teljesítményt értek el.

Idén is Kecskeméten, gyönyörű szép időben zajlott a Mezeifutó Bajnokság. A SZoESE hagyományaihoz méltón, most érmekre tudta váltani a téli felkészülés során elvégzett munkát.

A programot az újonc futam nyitotta, ahol Juhász-Tóth Eszter a 12.,  Kolman Klaudia pedig a 31. helyet szerezték meg, így középmezőnyben végeztek az 58 induló között. A női mezőnyben Purgai Evelyn, Gál Petra, Gál Fanni, Valaczka Viktória és Újvári Eszter szerepelt. Az utóbbi négy lány U23-as csapatként a 4. helyen végzett.

A férfiak rajtoltak a program legvégén. A felnőttek U23-sok és junirok alkotta mezőnyt 4, két kilométeres kört teljesítettek, a táv tehát 8 km volt. Évek óta az egykori kiváló hosszútávfutó Fancsali Andrásnak állít emléket a férfiak küzdelme. Egykori futótársai különdíjakat és pénzjutalmat ajánlanak fel az abszolút verseny első hat helyezettjének. A bajnoki érmek mellett ez további hajtóerő volt a versenyzőknek. A végső abszolút győzelemre több esélyes is volt, a honvédos Kovács Benjámin, a nemzetközi szinten is kiváló eredményeket elérő triatlonos Bicsák Bence és a sokszoros mezeibajnok békéscsabai Gregor László és személyében. Utóbbinak be kellett érni a bronzéremmel, míg a bajnoki cím szoros hajrában Benjáminé lett Bence előtt.A SZoESE-t Horváth György, Kovács Attila, Jacsev Sámuel, Petrovics Alex, Borbély Sándor képviselte.

Kívés István edző: A női versenyben a honvédos Böhm Lilla rajt cél győzelmet aratott, a lányaink hozták a tőlük elvárható szintet. A férfi versenyzőink lényegesen több eséllyel rendelkeztek, mind az egyéni, mind a csapathelyezéseket illetően. Óriási volt a konkurencia, több mint 70-en álltak rajthoz. Tanítványaim nagyszerűen futottak. Horváth Gyuri (10) befért az első tízbe, Kovács Attila (17) és Jacsev Samu (19) a húszba. Ezzel valamennyiünk számára meglepetésként abszolút csapatban ezüstérmesek lettünk. Samu U23 egyéniben kiváló futással maga mögött tudta tartani két közvetlen veszprémi riválisát, így fölért a dobogóra, bronzérmes lett. teljesítménye értékét növeli, hogy a két héttel korábbi Mezei Liga versenyen ezek mindketten jelentősen előtte végeztek. A mondás szerint a Favoritnak a Derbyn kell a legjobbját futni. Ha lúd, legyen kövér, Petrovics Alex és Borbély Sanyi teljesítménye elég volt hozzá, hogy az U23-as csapatunk is bronzérmes lehessen.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar