Hét érmet szereztünk a Ping-Pong MEFOBON!

2018. április 27., 08:37
Az összesített csapatversenyt is mi nyertük!

 

Ebben a tanévben is a Pécsi Tudomány Egyetem rendezte az Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Asztalitenisz Bajnokságot. Külön csoportban versenyeztek az amatőrök és az igazolt játékosok.

 

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet 7 igazolt és egy amatőr versenyző utazott az eseményre.

Az amatőrök egyéni versenyében Varga Dániel két nagyon könnyű és egy megharcolt győzelem után esett ki. A 4-8.helyen végzett. Párhuzamosan zajlottak a férfi és a női igazoltak mérkőzései először négy, majd később 8 asztalon. Katona Kitti, Fekete Katalin és Nagy Réka csapatban szoros mérkőzések során ezüstérmet nyertek, míg az első két lány párosban is szerzett egyet. Az egyéni versenyek során mindhárman versenyeztek. Nagy Réka egy győzelem és egy verseség után búcsúzott, 6-8. helyen végzett. Katona Kitti és Fekete Katalin bejutott a legjobb négybe, ahol utóbbi bronzérmes lett. Kitti pedig döntőt játszva ezüstérmet szerzett. A férfiaknál Csárdi András Földes Andrással, Bőhm Gábor Nagy Martinnal párban versenyzett mind a kétfős csapatok, mind a párosok küzdelmében. Mindkét együttes két-két mérkőzést nyerve itt is ott is bejutott a legjobb nyolc közé, ahol aztán Csárdiék búcsúztak, Bőhmék pedig két bronzérmet gyűjtöttek.

Ezzel párhuzamosan valamennyien játszottak az egyéni küzdelmekben is. Mindenki nyert meccseket, Csárdi például a későbbi győztes Szita Mártonnal vívhatott egyáltalán nem alárendelt mérkőzést. Bőhm Gábor jutott a legtovább. Sorra győzte le először csoportbeli, majd a kieséses szakaszban ellenfeleit. A négyközé jutásért az első elveszített gém után fordított és 3:1-el továbbjutott. A döntőbejutáshoz szintén 3:1-es győzelmen keresztül vezetett az útja, ahol a verseny 1-es számú kiemeltje, a hazai ranglista vezetője, a Cellldömölk extraligás csapatának éljátékosa, Szita Márton várta. Gábor a Sopron egykori Extraligásaként jól ismerte ellenfelét, több szoros mérkőzést vívtak már egymással. A röpke félóra alatt a ping pong minden szépségét megtapasztalhatta a közönség. Sziporkázó labdamenetek, változatos szervarepertoár minkét oldalon. Bár Szita 3:1-re nyert a végén, az utolsó percig volt esélye Gábornak is a győzelemre. Időnként a közönség állva ünnepelte a hosszú ás látványos labdameneteket. Végeredményben az ELTE PPK hallgatói sok jó mérkőzés végeredményeképpen, egységes, igazi csapatként megélve a sikert 7 éremmel tértek haza. Az igazi slusszpoén: A helyezésekért járó pontok összesítésében is az ELTE PPK lett az első.

Kívés István: Évről évre járunk Asztalitenisz MEFOB-ra Pécsre. Kezdetben egy-két megnyert szett, vagy mérkőzés volt a mérlegünk. 3 év óta kezdtük meg az érmek gyűjtését. Az idei teljesítményünkkel véglegesen felkerültünk az egyetemi asztalitenisz térképére. A csapat szakmai összeállításában komoly érdemeket szerzett Nagy Réka.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar