Holnap délután kezdődik a 66. SHS!

2017. október 04., 11:03
Az eseményről az egyik szervezőt, Hurtik Pétert, a Egyetemi Sportiroda vezetőjét kérdeztük.
  1. Idén október 5-6-án, immáron 66.-ik alkalommal rendezik meg a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóját, ezúttal Szombathelyen. Minek köszönhető, hogy egyetemünk nyerte meg a rendezés jogát?

Minden évben más-más, sportszakos képzéseket indító egyetem szervezi az SHS-t, ami körfogás szerűen váltakozik. Idén került újra ránk a sor. Legutóbb 2011-ben volt nálunk ez a rendezvény.

 

  1. Hét egyetem érkezik Szombathelyre, hogy sikerült megoldani a szállásukat és az étkeztetésüket?

Elsősorban a csapatok elszállásolása okozott kihívást, mivel a sporttalálkozó hétköznapokra esik, így rendkívül nehéz dolga volt a szervező csapatnak. Jó kapcsolatainknak köszönhetően azonban sikerült megoldani a felmerülő problémát. Körülbelül 350 fő érkezik. A házigazdákkal és a szervezőkkel együtt pedig közel 500 főt érint az esemény.

 

  1. Hat sportágnak ad otthont egyetemünk. (Mix röplabda, kosárlabda, kispályás labdarúgás, kézilabda, atlétika, úszás). Hogy sikerült elosztani a termeket?

Összesen hat helyszínen zajlanak majd a programok. Az egyetemi sportcsarnokban a kézilabda, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban a röplabda, a SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban a kosárlabda, a Sportligetben a kispályás labdarúgás, a Városi uszodában és a Sugár úti atlétika pályán pedig értelemszerűen az úszás és az atlétikai számok kerülnek megrendezésre.

 

  1. Voltak-e nehézségek a szervezés során?

Természtesen, mint minden rendezvénykor akadtak kisebb problémák, de stábunk rutinjából adódóan ezeket rendszerint megoldottuk. Itt szeretném megemlíteni és kiemelni Dr. Gál Lászlót, aki oroszlánrészt vállalt a szervezésből, mondhatni ő fogta össze az egészet. Nélküle biztosan nehezebb dolgunk lett volna.

 

  1. Tudjuk, hogy közel 350 fő érkezik hozzánk, de hány ember vesz részt abban, hogy Nekik zavartalan és gördülékeny versenyük legyen?

Szinte az egész sporttudományi intézet oktatói gárdája részt vesz a lebonyolításban, több hallgató, és külső szakember bevonásával. Ez egy közös rendezvény, ami kiváló példa arra, hogy a sport milyen egységesítő erővel bír intézményünkben is.

 

  1. Végezetül, mit gondolsz, milyen esélyekkel indul egyetemünk az idei SHS-en?

Ez egy tipikusan olyan rendezvény, ahol tényleg a részvétel, a kapcsolatépítés, a tapasztalatszerzés nem pedig az eredmény a legfontosabb. Azonban egytől-egyig sportemberekről beszélünk, így biztos vagyok benne, hogy mindenki törekedni fog rá, hogy a legjobbját mutassa. Véleményem szerint sikeresen fogjuk zárni az eseményt. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar