II. Savaria Legio Race 2016

2016. május 03., 14:12
Két érem a sárdagasztáson. Szabó Thomka Hanna az abszulút női ezüstérmes, Kívés Bendegúz abszolút férfi bronzérmes.

2016-ban immáron második alkalommal rendezte meg a Skorpió Boksz Club a versenyt Szombathelyen, a Szabadidő Központban.

A több mint 20 nehéz, köztük néhány, az időnként megeredő esőben szinte teljesíthetetlen akadállyal. Az ilyen típusú extrém terepfutások megszokott eleme a létrán, kötélen való függeszkedve áthaladás, a sáros talajon szögesdrót alatt kúszás, nehezebb, könnyebb tárgyak (rönkök, autógumik) cipelése, görgetése, dobása. Ha valamelyik akadályt nem sikerül a szabályok szerint teljesíteni, 30 darab 4 ütemű fekvőtámasszal „szívják ki a versenyzőkből az erőt”.

A táv több mint 10 km volt, amiből az akadályokkal tarkított részt a Szabadidő Központban, a többit pedig az Emlékmű és a Parkerdő között teljesítették a résztvevők. Tízesével rajtoltak a versenyzők. A győzelmi reményekkel indulók az első. un. Elit futamban vágtak neki a távnak. Ez azért lényeges, mert egyrészt a közönség a beérkezéskor már ünnepelheti a legjobbakat, másrészt az Elit egymást is kontrolálhatja a feladatok szabályos végrehajtásában.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületből öten VIP meghívottként állhattak rajthoz: Török Gergely (sportszervező), Büki Boglárka (testnevelő - gyógytestnevelő tanár), Szabó-Thomka Hanna (testnevelő - földrajz tanár) hallgatók, valamint Hurtik Péter SZoESE elnök, Sportiroda vezető és Kívés Bendegúz a SZoESE versenyzője. 

-    Hurtik Péter: Jó a kapcsolatunk a rendezőkkel ezért az idén is VIP résztvevőként állhattunk rajthoz, ezt ezútón is köszönjük nekik. Az idei sokkal nehezebb verseny volt, és az cudar időjárás még fokozta is ennek keménységét. Ismét nagy élmény volt az akadályokkal való küzdelem. Csapatként is remekül helytálltunk. Gratulálok két érmesünknek: Hannának és Bendegúznak!

Egyéni értékelésben Szabó Thomka Hanna a női abszolút versenyben ezüstérmet szerzett:

-    Egy darabig együtt haladtunk és egymást segítve teljesítettük az akadályokat Petivel, Bogival és Gerivel. Egyik akadálynál sokan torlódtak össze, ott elszakadtunk egymástól és egyedül folytattam tovább a versenyt. Nagyon örülök az ezüstéremnek, nagy élmény volt. Szeretek ilyen megmérettetéseken rajthoz állni, feszegetni a határaimat. Nőként férfiakkal versenyezni pedig különösen nagy kihívás. Az egyetemi képzés kellő alap akár egy ilyen nehéz verseny teljesítéséhez is.

 

A férfi Elit kategóriában Bendegúz dobogós célokkal vágott neki a távnak. A láthatóan szintén rutinos ellenfelekkel fej-fej mellett haladtak sokáig. 

-    Egy hosszú vízszintes kötélfüggeszkedést élről kezdhettem el. Talán ez volt a legnehezebb, de teljesíthető feladat. Nagyon küzdöttem és sikerült a nedves, csúszós kb. 15 méteres gumislagon végigmennem, az ellenfelek pedig lepotyogtak. Más akadály nekik sikerült jobban. Jó edzés volt a legközelebbi Spartan Race-re. 

Képgaléria

szerző: Kívés István


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar