II. Szombathelyi Kerékpáros Csapat Időfutam Verseny

2016. június 16., 09:49
A SZoESE Ride or die sikerével zárult a II. Szombathelyi Kerékpáros Csapat Időfutam Verseny. A hazai csapat egyetlen másodperccel előzte meg a zalaegerszegi ZKSE Road és kilenccel a keszthelyi Mazsola I. négyeseit.

Második alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyetemi SE és a Sporttudományi Intézet ezt a kuriózumnak számító kerékpárversenyt. Dacára a pesszimista előrejelzéseknek, versenyzésre kifejezetten alkalmas időjárás várta a résztvevőket. A tavalyi jól bevált helyszínen, a zanati mezőgazdasági felüljáró környezetében volt a versenyközpont az Intersport által biztosított impozáns – az egész utat átívelő - Rajt-Cél kapuval. A négyfős csapatok 3 percenként indultak és régi 86-os úton, valamivel Szeleste előtt, kicsivel több mint 10,5 km-nél fordultak.

Kívés István versenyigazgató: „Az eredmény értékelésénél az a szabály, hogy egy csapatból három főnek célba kell érni és a harmadik ember ideje a csapat ideje. Ezért különleges ez a verseny, hiszen erre a csapatoknak együtt kell edzeni. A csapatvezetőnek meg kell ismernie a csapattagok képességeit és ez alapján kell megválasztani azt az iramtartományt, amit a csapat elbír. A legerősebb csapattag megy elől a legtöbbet, ő fogja a legtöbbször a szelet. Ha ő túl nagy iramot diktál, a csapat szétszakad és ez a végeredmény rovására megy. Sokat kell gyakorolni a szélárnyékban való haladást - lehetőleg néhány centire tenni a kereket - ott kell kipihenni a vezetés okozta fáradtságot. Tíz csapat vette át a rajtszámait, valamennyien teljesítették is távot. Szinte kivétel nélkül visszatérők voltak, akik már tavaly is belekóstoltak a versenyünk ízébe. Különlegesség volt a 3 fős SZoESE Junior - Kívés Bendegúz tanítványai - megjelenése, akik egy 10 km-es távot teljesítettek közel 30 km/órás átlagsebességgel (Bene Noel, Mohácsi Benedek, Kántor Bence). Együttes életkoruk éppen 30 év. Idén már szélirányjelzőket is helyeztünk ki az út mentén, segítve a csapatokat a helyezkedésben.”

A végeredmény nagyon szorosan alakult a dobogósok között. A győzelmet egyetlen másodperccel a Kívés Bendegúz, Hattyár Dániel, Petrovics Alex, Vincze Gergely összeállítású szombathelyi SZoESE Ride or die szerezte meg (15:44; 15:11; 30:55) a zalaegerszegi ZKSE Road (15:32; 15:25; 30:56, Szajdán Zsolt, Bende Péter, Gerencsér Roland, Nagy Ferenc) és kilenccel a keszthelyi Mazsola 1. ( 15:41; 15:23; 31:04, Takács Péter, Juhász Péter, Antal Balázs, Hosszú Dániel) előtt. (A zárójelben első részidő, második részidő és a végeredmény szerepel.)

Fontos kiemelni, hogy a dobogós helyezések megszerzésére törekvő csapatok mellett eljöttek a kerékpársportot mint életérzést szerető négyesek is: a Civetta Time Trial Team(33:30), a SZoESE Senior (32:34), a Westbike (33:27), a Cancellara megint lemondta (33:30), a keszthelyi Mazsola 2. (34:08), a Szombathelyi Tekergők (34:39) és a Szombathelyi Öregfiúk (36:19). Az eredményhirdetésnél a díjakat Dr. Gál László címzetes főigazgató, a SZoESE tiszteletbeli elnöke adta át. Valamennyi versenyző névreszóló oklevelet, az 1-6 helyezett pedig kupát és érmeket kapott. A győztesé lett az Intersport különdíja is.

A szervezői stáb: Hurtik Péter, Nagyváradi Katalin versenyiroda; Kovács Attila, Nemes Gergő, Vincze Gergely időmérés, technikai előkészítés; dr. Koltai Miklós, Koltai Gergely forgalomirányítás; Halász Miklós, Szakály István logisztika. A verseny lebonyolításához az Útpictor Kft. nyújtott technikai segítséget.

A rendezvény része Szombathely MJV megbízásából zajló Városi Rekreációs Programoknak.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar