Ismerkedjetek meg a SZoESE férfi kosárlabda csapat kapitányával

2017. október 02., 09:42
2012 óta egyetemünk hallgatója Mészáros Máté, aki mind az iskola padban, mind a sportpályán sikerre tör.

1. Mióta kosárlabdázol?

2008.  ZTE 2008-2012 2012- SZOESE

2. Milyen szakra jársz az egyetemen?

Angol nyelv és Testnevelés

3. Legnagyobb sikered (Nem helyezés, érzésre)

Sportban gazdag eddigi életem során nagyon sok szép és jó emléket őrzök, viszont ezek közül talán négyet tudnék kiemelni, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a rengeteg „lemondással” járó sportolói életet valami „kárpótolja”.

Kétség kívül a legnagyobb élményem sportolóként a 2015-ös Egyetemi Bajnoki cím, mivel az akkori csapatnak 3 év kellett, ahhoz hogy megfelelően összekovácsolódjon. Együtt átélni felejthetetlen élmény volt, mind az odavezető utat, mind magát a döntőt. Csapattársaimmal gyakran nosztalgiázunk az akkor átélt élményekről. Bár lassan 3 éve történt, ez biztos olyan élmény lesz, amit öreg korunkba is mesélni fogunk, és azt hiszem, minden játékostársam nevében nyilatkozhatok erről. Többi sportoló társamnak is hasonló eufórikus élményt kívánok.

Egyetemi B33 Világbajnokság Kína (2016)

Második ilyen meghatározó élményem a kínai egyetemi B33-as világbajnokság. Maga az érzés, hogy szülőföldünktől 10000 km-re tartózkodunk egy teljesen más kultúrába is megrendítő, de az, hogy ezt címeres mezben tehettem meg, szintén felejthetetlen élményt adott. Az ott töltött 9 nap alatt a Kínai emberek szeretete, a torna profi lebonyolítása, az ételek, és másik ország játékosaival-edzőivel átbeszélgetett éjszakák életre szóló élményt adtak.

Egyetemi Európa bajnokság, Koper – Szlovénia (2015)

Tulajdonképpen ez az Európa bajnokság a 2015-ös bajnoki cím folytatása. Sportszakmailag megtapasztalhattuk, hogy milyen a Szerb, Török és a Horvát egyetemi kosárlabda krémje. Meghatározó élmény volt Euroligás játékosok ellen játszani, ugyanakkor olyan volt mint egy nagy család. Minden nemzet kereste a másik társaságát és a 9 nap alatt a mérkőzések mellett, mint ha egy össznépi fesztiválon lettünk volna, ahol csak kosárlabdázók voltak.

Első pályára lépés NB1/A (2011)

Rettentően izgultam, amikor az edző mondta, hogy kérjek cserét, először azt hittem, hogy rosszul hallok. 2500 ember volt kint azon a mérkőzésen és az Albacomp ellen játszott a ZTE. 2008 elején még a lelátóról csodáltam Kámán Tamást vagy éppen Gáspár Dávidot most pedig velük játszom… Szintén meghatározó és felejthetetlen élményeim közé tartozik.

5. Kedvenc film?

Nagyon sok filmet szeretek. Igazából kimondott kedvencem nincs, viszont sok olyan van, amit bárhol-bármikor meg tudok nézni ilyenek például a komoly történetekkel foglalkozó drámák.

Ryan közlegény megmentése, Dunkirk, Gladiátor, A remény rabjai, Schindler listája, Hajsza a győzelemért, Csillagok között stb.

6. Van-e mottód, ami erőt ad a mindennapokhoz?

Most vagy soha!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar