Ismét sárkányok lepték el a szombathelyi csónakázótavat

2016. július 26., 14:36
Ötödik helyen végzett a SZoESE csapata a IV. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztiválon

2016. július 22-23-án rendezték meg a IV. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivált, melyen már-már hagyomány, hogy a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is képviselteti magát. A csapatot a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ egykori és jelenlegi oktatói, dolgozói és hallgatói alkották, mely idén is a Sportosokk néven szerepelt.

Idén is vegyes kategóriában nevezett az egyesület, így hölgyek és urak evezhettek egy csónakban a közös cél érdekében. 2015-ben az első dimenzió élén végzett a csapat, így mindeneképpen jó szereplésre számítottak a versenyzők. Ugyan kisebb nagyobb változások voltak, de a csapat gerince megmaradt. A hajó kapitánya hagyományosan Dr. Polgár Tibor, míg a főszervező Nagyváradi Katalin volt.

A csapat a pénteki jó hangulatú edzést követően másnap 14 óra 54 perckor rajtolt el az időmérő futamban. Az itt elért eredmény alapján a második dimenzió középdöntőjébe kerültek a Sportosokk, ahol csupán hattized másodpercen múlt a döntőbejutás. A kisdöntőben pedig második lett a csapat, így összességében az 5. helyet szerezte meg a SZoESE, mint egyetlen amatőr együttes.

Szervezésre nem lehetett panasz, a kiváló idő mellett a lebonyolítás is dinamikusan és a verseny sajátosságainak megfelelően zajlott. Egyetlen egy érthetetlen dolog volt idén is számunkra, hogy a profi és az amatőr csapatokat miért nem veszik külön a rendezők, hiszen az évente egyszer összeálló együttesek alapból hátrányból indulnak a rendszeresen együtt edző ellenfelekkel szemben.

Ennek ellenére kiváló eredményt értek el versenyzőink, és reméljük jövőre ismét örülhetünk a dobogó valamely fokának, most már a második dimenzióban is!

 

A döntő végeredménye:

1. Vaskakas-Kimle1 01.01.43

2. Óvári Sárkányok 01:02.23

3. Black Pearl Jack & Elisabeth 01:02.86

4. Vaskakas-Kimle2 01:05.15

5. Sportosokkk 01:05.46

6. Pearl Sperrow & Swann 01:05.90


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar