Kettőből kettő!

2018. október 18., 13:04
Shveighoffer Péter értékelte az eddigi élményeit Szombathelyen!

 

20 pontos győzelem a második hazai meccseteken, úgy tűnik elkaptátok a bajnoki a rajtot!

Igen, szerencsére kezdünk összeszokni, egyre jobban mennek a játékok és egyre jobban figyelünk a védekezésre is. Sajnos voltak még hibák, ezeket ki kell majd javítani.

A végeredmény könnyű mérkőzésről árulkodik, ám még a harmadik negyedben is volt, hogy „csak” 3 pontos előnytök volt. Mi változott a negyedik negyedben?

Az 1. félidőben nem voltunk ott fejben, kellett a félidei szünet, hogy összeszedjük magunkat. A 3. negyedben már sikerült javítanunk, jobban ment a védekezés és a támadás egyaránt, az ellenfél elfáradt, és ez a 4. negyedben jött csak ki. Úgy gondolom, hogy a második félidei játékunk az, ami előre viheti a gárdát.

Melyik a csapat igazi arca? A múlt heti kemény védekezés, vagy a mostani sok pontot hozó támadás?

Az eddigiek alapján minden a védekezésen múlik. Ha sikerül kivédeni egy támadást, abból könnyebben lehet gyorsindítás vagy emberfölényes szituáció,  könnyebben fejezzük be eredményesen az akciót. Az NB II-es bajnokságban kulcs, hogy jól védekezzünk és gyors golókat szerezzünk. Hamarosan kezdődik az Egyetemi Bajnokság is, amit izgatottan várunk.

A többi újonccal ellentétben, Te nem a Sporttudományi Intézet hallgatója vagy. Hogy tetszik Szombathely, az egyetem?

Igen, én az Informatika Karon vagyok gépészmérnök hallgató. Eddig nagyon tetszik minden, nagyon szép a város és jó az egyetem, nem volt nehéz megszoknom az új környezetet. A kosárlabda pedig ugyanúgy pattog mindenhol, úgyhogy a csapaton belül is jól érzem magam.

Hogy tetszik ez a szak, össze tudod egyeztetni az edzésekkel és a mérkőzésekkel?

Valamikor úgy esek be edzésekre, mert addig tartanak az órák. Sokat kell tanulni, folyamatosan készülni az órákra, de igyekszek összeegyeztetni a tanulást és a kosárlabdát. Mindkettő nagyon fontos szerepet tölt be az életben, úgyhogy mind a sportban, mind a tanulásban tudásom 100%-át akarom nyújtani.

Tavaly még a Pápa NB I/B Zöld csoportjában játszottál. Tapasztalsz különbséget a két osztály között?

Igazából nincsen nagy különbség, a meccsek, ugyan úgy pörgősek, az edzések felépítése hasonló. Szombathelyen mivel többen is helyben vagyunk, több edzés fér bele az időnkbe. A legnagyobb különbség, talán az utazásokban tűnnek fel. Tavaly volt, hogy Debrecenben, vagy Tiszaújvárosban volt bajnoki mérkőzésünk. Most azért kellemesebb egy soproni, vagy épp egy egerszegi túra.
« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar