Kívés Bendegúz megszerezte a Világbajnoki Kvótát!

2018. június 14., 08:57
2018.06.09. Várgesztes Spartan Race Super

Várgesztes adott otthont az idei második Spartan Race-nek. A Vértes domborzata, az előző napok esőzései és a kiépített akadályok igazi csemegét ígértek a sportág híveinek. A lehetséges 7000 rajthely nagyon hamar elfogyott. A VB-re kvalifikáló Super (minimum 15 km és legalább 25 akadály) szombaton zajlott, ahol az Elit mezőnyben a közép európai régió aspiránsai küzdhettek meg. Itt volt a szám szinte verhetetlen sztárja a szlovák Peter Ziska, valamint további kiváló magyar és külföldi versenyző.

Kívés Bendegúz a hazai élvonal, illetve a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület képviseletében állt rajthoz:

A Régióban összesen 4 verseny, köztük ez is, ami kvalifikál a VB-re. Ehhez egyen legalább az első 5-ben kell végezni. Mindenképpen ezt céloztam meg. Az élboly a rajt után nagyon erős tempót futott, így a létszám is gyorsan fogyatkozott. Többen hibáztak - ez rontásonként 30 db burpeet (négyütemű fekvőtámaszt) jelent büntetésként - mások az iramot nem bírták.

Én hibátlanul teljesítettem pályát és az aktuális állapotomnak megfelelő iramot futottam. Nagyon elfáradtam – de hát ez természetes – és 5-ként értem célba. Ezzel 4 kiváló szlovák versenyző mögött legjobb magyarként végeztem, megszereztem a VB kvótát. Ezzel és a Nagykanizsán Peter Ziska mögött elért második helyemmel jól indult a szezonom.

A VB ősszel már harmadik alkalommal lesz Lake Tahóban. Az eddigi kettőn ott voltam, most szeretnék még előrébb végezni.”


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar