Kosarasok az iskolapadban

2020. október 15., 10:31
Mezősi Annával és Plózer Petrával beszélgettem, akik idén kezdték az egyetemet testnevelő-gyógytestnevelő, egészségfejlesztő tanár szakon, bár az egyetemi kosárcsapatnak már 3-4 éve aktív tagjai.

Hogy érzitek magatokat, milyen az első pár hónap így egyetemistaként?

Petra: -Egy szóval? IMÁDOM! Nagyon vártam már, hogy egyetemista lehessek. Érettségi után nem sikerült a felvételim, ezért egy évig dolgoztam és ezzel párhuzamban elvégeztem egy edzői OKJ-s képzést.

Anna: -Én nagyon jól érzem magam az egyetemen, rengeteg új embert ismerhettem meg ez alatt a pár hónap alatt. Persze voltak nehézségek az elején, például a tárgyfelvétellel akadtak gondjaim, de minden felsőbb éves nagyon segítőkész volt!

Egészen pontosan mióta is játszotok az egyetemi csapatban, s hogy kerültetek ide?

Petra: -Szerencsésnek érzem magam, ugyanis Szabó Lacinak köszönhetően már 2016-ban képviselhettem az egyetemi csapatot a MEFOB mérkőzéseken, akkor még középiskolásként.

Anna: -Nekem is hasonló a történetem, tetszett a játékstílusom és a hozzáállásom az edzőnek így sok lehetőséget kaptam már 2017-ben, hogy feljátszak az egyetemi csapatba, ezt pedig az akkori korosztályomban nagyon jól tudtam kamatoztatni.

Milyen posztot, szerepet tölt be Anna/Petra a csapatban?

Petra: -Center poszton játszok a magasságomból adódóan. Az Én feladatom a palánk alatti „küzdelem”, a lepattanók megszerzése és a közeli befejezések végrehajtása.

Anna: -Legfőbb feladatom a védekezés, lepattanók szerzése, kizárás. Gyorsaságomból adódóan a csapattársak rendszeresen tudnak indítani, könnyű kosarakat szerezni. Ha támadásba rám jön ki a helyzet, nem félek eldobni a hárompontost sem.

Edzésen és meccsen kívül mennyire tartjátok a kapcsolatot egymással, többiekkel?

Anna: -Petrával már 10 éve csapattársak vagyunk, így edzések és meccsek miatt napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Szeptember óta nem csak a pályán, hanem az iskolapadban is sokat segítünk egymásnak.

Petra: -Ígyvan, már kenguru korosztály óta játszunk együtt. A többiekkel is megtaláltuk a közös hangot, és próbáljuk tartani a csapat többi tagjával is a kapcsolatot.

Mit gondoltok milyen lesz ez a szezon?

Petra: -Túl vagyunk már két bajnoki mérkőzésen, mindkettőn győzelmet arattunk, ami megadta a csapat számára a kezdő löketet. A küzdéssel nem lesz gond az biztos, hiszen nagyon lelkesek vagyunk és mindenki próbálja kihozni magából a maximumot mint edzésen, mint pedig a mérkőzéseken, ami további sikereket fog magával hordozni. Célunk természetesen a szezon végén a dobogó valamelyik fokára felállni!

Anna: -Én is úgy gondolom egy nagyon jó szezonnak nézünk elébe, mivel jelenleg rengeteg nagyon jó, hasznos játékos van a csapatban. Mindenki megmutatta már mire képes, és úgy gondolom, hogy érem esélyesek lehetünk a szezon végére.

Mik a célok a következő pár évre, tervek a tanári pályán?

Petra: -Hogy őszinte legyek, jelenlegi célom most csak és kizárólag az, hogy megdobjam a szintet diszkoszvetésből! :D Viccet félretéve, szeretnék nyelvvizsgázni a közeljövőben és megcsinálni egy szempillaépítő tanfolyamot.
A tanári pályát azért választottam, mert szeretnék új dolgokat átadni, megértetni, megszerettetni a sportot a gyerekkel, hiszen a sporttal való kapcsolat nagyon sok mindenre megtanítja az embert, ami hasznukra válik az életben.  

Anna: -Nekem a célom, hogy meghatározó játékosa legyek az amatőr illetve az egyetemi csapatnak. Az egyetem elvégzése után mindenképpen tanítani szeretnék!

Van e valami hobby, mánia, rossz szokás vagy babona amit tudni kell rólatok?

Petra: Hobbim a zenehallgatás, amiből mindenevő vagyok. Mániám és egyben rossz szokásom, az új ruhák beszerzése minden egyes fontos alkalomra. Mivel most az iskola és a kosárlabda elveszik az időm nagy részét, ezért kevesebb időt tudok fordítani a barátaimra, de igyekszem az apró lehetőségeket megragadni, hogy velük legyek.

Anna: Ha van egy kis szabadidőm a sport és a tanulás mellett, akkor nagyon szeretek olvasni, filmet nézni, barátokkal lenni meg persze bulizni. :P

 

Köszönjük, hogy megismerhettünk titeket kicsit jobban, további sok sikert kívánunk a csapatnak és nektek a tanulmányaitokhoz! 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar