MEFOB győztes az ELTE Országúti Kerékpáros csapata!

2018. június 26., 08:32
A Tomka jános, Sándor Tamás, Grunda Dávid összetételű csapat a dobogó tetejére, emellett egyéniben Dávid az ezüst, János a bronzérmes helyre is felállhatott!

Rendszeresen Gyömrő ad otthon az Országúti Kerékpáros MEFOB-nak. A verseny nyílt volt komoly mezőny gyűlt össze.

Szombathelyről két versenyző, Tomka János és Sándor Tamás utazott a versenyre.

A versenyről János szemszögéből készült beszámoló kiválóan visszaadja a hangulatot:

Ebben az évben majdnem az összes versenyen-ahol rajthoz álltam- sikerült dobogóra férni, most is reménykedtem a jó eredményben. Bemelegítettünk majd beálltunk a rajtba. A táv nem volt túl hosszú ( 80km) ezért már az elejétől kezdve erős volt a tempó. Az élmezőnyben voltunk mindketten, sajnos a rossz utak és a nem túl magabiztos kerékpárosok miatt sok bukásra, defektre került sor; hála az Úrnak ezekből kimaradtunk. Az utolsó 10 kilométeren még mindig körülbelül 30 kerékpáros tekert elöl, így megpróbáltam egy szökési kísérletet is. Sajnos 3 km-nél többet nem sikerült elöl tölteni mert több erős csapat is volt a mezőnyben, akik felhúzták a sort. Innen már tudható volt, hogy sprinthajrá lesz a végén. A célegyenesre ráfordulva már nagyon nagy volt a tülekedés, mindenki elöl, de mégis szélárnyékban akart helyezkedni- könyökösök jobbról, balról-nem akartam a végén összetörni magam, így szélen próbálkoztam. Még 200m sprint.... és vége. 3. lettem. Az elsővel és a másodikkal is egy idővel , mégis szemmel látható különbséggel értem be;  kicsit sajnáltam, mert ha valamivel erőszakosabb vagyok a helyezkedésben akkor meglehetett volna az első hely is.

De mint tudjuk a sportban nincs volna, így maradt a harmadik. Tamás is nagyon szépen jött, ő 6. lett. A 80km-t 42 km/H átlagsebességgel abszolváltuk. Kis pihenés, levezetés, majd következett az eredményhirdetés. Egyéniben ugye kiszólítottak a 3. helyre, de ezután következett a meglepetés, mert a csapatversenyben pedig első helyre hívtak. Tamás, egy budapesti ELTE-s srác - Grunda Dávid-, akiről nem is tudtunk, és jómagam alkottuk a csapatot. Mindhárman az élbolyban érkeztünk így lett összeadott időeredményünk nekünk a legjobb az összes csapat közül. Egy eredményes napot sikerült zárni és reméljük, hogy ezen eredményekkel öregbíteni tudtuk a "nagy" ELTE és talán a szombathelyi campusunk hírnevét is. 

 

Az egyéni ELTE-s dobogósok:

Grunda Dávid 2, Jobbról Tomka János 3. hely

Az ELTE MEFOB győztes csapata:

Balról Sándor Tamás, Tomka János és Grunda Dávid


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar