Mészáros Máté büszke a csapatra!

2018. március 13., 09:30
A csapatkapitány már a hétfői TF elleni rangadóra hangolódik.

 

Először is engedd meg, hogy gratuláljak a sikeres szerepléshez, mindkét mérkőzést könnyen vettétek.

Nagyon szépen köszönjük! Igen szerencsére nem jelentett gondot a mérkőzések megnyerése és beigazolódott a papírforma.

 

Ha jól tudom Te a vasárnapi mérkőzésen nem tudtál pályára lépni. Mi volt ennek az oka?

Igen, elszólított a kötelesség, mivel a Szombathelyi Kosárlabda Akadémián vagyok edző és pont ütötte egymást a két mérkőzést, de bíztam a csapattársaimban és 25 pontos győzelmet tudtak elérni. Ami engem illet, én sem maradtam győzelmek nélkül, hiszen az U14-es csapatom 2 győzelemmel ajándékozott meg és Fodor Gergely kollegámmal nagyon büszkék vagyunk rájuk.

 

Kicsivel több, mint 24 óra leforgása alatt játszottatok le két mérkőzést. Ez magasabb osztályokban is ritka, Ti hogy bírtátok ezt a terhelést?

Mivel több, mint 50 db mérkőzést játszunk, így teljesen hozzá vagyunk szokva, ehhez a magas szintű terheléshez, de ahogy említetted az egymást követő mérkőzések tényleg ritkák az alapszakasz során. Ilyen sorozatterhelést inkább a döntőkön szoktunk tapasztalni, de ott már minden mindegy, hiszen azt szoktuk mondani, hogy meccs után ráér fájni minden.

 

Láttál a srácokon fásultságra utaló jeleket?

Egyáltalán nem! Mindenki a maximumot próbálja meg kihozni magából és 100%-al veti bele magát a mérkőzésbe és legjobb tudása szerint segíti a csapatot.

 

85-60 és 91-58, így sikerült abszolválni ezt a két napot. Ismét villant a védekezés.

Mivel közeledik a bajnokság meghatározó szakasza, így mindenki érzi a mérkőzések súlyát. Az egyetemi bajnokságban elengedhetetlen a jó védekezést, hiszen remek játékerőt képviselő csapatok ellen mérkőzünk és ott nem lehet lauffolni, mert egyből büntetnek. Az NB2-ben pedig vannak olyan csapatok, akik ellen 30 százalékon pörögve is győzedelmeskednénk, de itt is mindenki próbálja a maximumot hozni, mivel minden bajnoki, egyben egy kiváló lehetőség arra, hogy olyan figurákat, rendszereket gyakoroljunk, amit edzésen nem tudunk meccs szituációban kipróbálni.

 

Másrészt mindkét mérkőzésen lehetőséget tudtak kapni azok, akik ritkábban lépnek pályára. Úgy tűnt éltek a lehetőséggel.

Számomra külön öröm, hogy a fiatal játékosaink is kezdik felvenni a ritmust. Külön kiemelném Vicze Kristóf (PORZE) csapattársamat, aki mérkőzések óta nagyon jó teljesítménnyel száll be a padról. Egyre nő az önbizalma és, ha fejlődése töretlen marad, akkor meghatározó alapemberré fog válni hamarosan.

 

Most, a hosszú hétvége alatt szünetel az NB II-es bajnokság, ám március 19-én egyetemi rangadó vár Rátok. Nem fekvéssel fog telni a négy napos hétvége…

Nagyon ritka, amikor fekvéssel telik egy nap! Ilyenkor lehetőség van orvosolni, foltozni, azokat a fájó pontokat, amik a bajnokság erre a részére azért már jelentkeznek. Mindenkinek sok az egyéni felelőssége abban, hogy a saját testét hogyan „gondozza”, illetve Gábor Csaba – akinek innen is mielőbbi gyógyulást kívánok a csapat nevében is - gyúrónk is azon munkálkodik, hogy teljesen bevethető állapotban kezdjünk minden hetet, hiszen ha van egy sérülés, akkor sok rendszer tud borulni támadásban és védekezésben is.

Igen, talán a szezon legfontosabb mérkőzésére készülünk, mert a TF csapatát látogatjuk meg idegenben. Extrém nehéz mérkőzés lesz, Pesten sosem könnyű játszani és az ellenfél csapata nagyon jó játékerőt képvisel. Esetleges győzelemmel megtartjuk az első helyet és így a legjobb pozícióból vágunk neki a playoffnak (rájátszásnak).

 

Jó felkészülést kívánok.

Nagyon szépen köszönjük! JOSSSSÉÉÉ…


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar