MOBA E-Sport csapatot indított a COVID-19 járvány alatt a SZoESE

2020. július 21., 14:56
Heroes Lounge küzdelmeibe csatlakozott be a SZoESE csapata.

Az együttes megalakulásáról Hurtik Péter Jánost, a SZoESE ügyvezető elnökét kérdeztük.

Ha jól tudom te is a csapat tagja vagy? Hogy is van ez?

Igen, én is a SZoESE MOBA csapatát erősítem, legalábbis remélem, hogy a többiek is így gondolják.

Akkor kezdjük is az elején. Mit jelent a MOBA, és pontosan, melyik játékba ügyeskedtek?

A MOBA egy mozaikszó, mely az angol Multiplayer Online Battle Arena kifejezés rövidítése. Tükörfordításban ez azt jelenti, hogy „többszereplős internetes csataaréna”. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy adott tulajdonságokkal rendelkező pályán két 5 fős csapat küzd meg egymással. A csata kimenetele nagyon komplex, ugyanis befolyásolja azt az adott meccset megelőző „draft”, a pálya specifikumai, az arra kidolgozott taktika és természetesen a játékosok tudása is. Mi a Heroes of the Storm nevű játékkal versenyzünk.

Ez így elsőre elég bonyolultnak hangzik. Mennyit készültök egy-egy meccsre?

Ha jól akarunk szerepelni, akkor ismerni kell a játék összes pályáját és karakterét, illetve mindenkinek összhangba kell lehetőség szerint a feladtatát ellátni. Ez egy kő kemény csapatjáték, ahol folyamatosan reagálni kell az ellenfél mozgására, stratégiájára és persze a nem várt vagy tervezett eseményekre. Egy mérkőzésre alapból 4-5 órát kellene készülnünk alsóhangon egy héten, és akkor még nem beszéltünk a saját rolljainkon belüli fejlődésről. Sajnos ez nem mindig jön össze.

Ez mit jelent pontosan?

Minden játékosnak vagy egy adott karaktertípusa, amivel lehetőség szerint jól is játszik, ezt kell csiszolgatni, fejleszteni és nem utolsósorban összehangolni. Sok meccset az dönt el, hogy ki mennyire játssza meg jól az adott karakterét.

Hogy jött össze a csapat?

Többen játszunk rekreációs céllal, hogy egy kicsit kiszakadjunk a mindennapi teendőinkből. Aztán valahogy összekeveredett egy jó ki közösség, és az egyik srác kitalálta, hogy induljunk el egy versenyen. Majd utána jött a Heroes Lounge, ami egy nemzetközi MOBA bajnokság. Amit tudni kell rólunk, hogy szanaszét vagyunk a nagyvilágba. Hárman Budapesten élnek. Van egy fő Kecskemét mellől, egy Székesfehérvárról és egy srác Angliából én pedig Szombathelyről.

Az igen! Milyen gyakran találkoztok?

Vicces ezt mondani, de még személyesen soha nem találkoztunk, mégis olyan mintha már ezer éve ismernénk egymást. Mindent online intézünk. A játék mellett sokat beszélgetünk, így sok-sok személyes dolgot is megosztunk egymásról. Azt tudom mondani, hogy nagyon jó közösségünk van, és ez a csapaton kívüli játékosokra is vonatkozik, akikkel a versenyeken túl is gyakran játszunk. Persze ezt nem jelenti azt, hogy ne lennének közbe konfliktusok, de ezt igyekszünk mindig megbeszélni.

Kikből áll a csapat?

Az ilyenkor szokásos játékos nevüket osztanám meg a csapatnak: Atreq a csapat kapitánya (tank), szemy a csapat szervezője (flex), DeNiro (bruiser), Csimotak (healer), KazGab (ranged assasin), Berty (tank) és én pedig Turmalin (assasin) néven játszom.

Akkor térjünk egy kicsit vissza a versenyre? Hogy álltok most a bajnokságban?

A „European Season 7. Division”-ben indultunk el. Itt 20 csapat nevezett. Ebből a 5-dik helyen zártunk. Jelenleg a rájátszásba szerepelünk. Itt egy négyes csoportba sorsoltak minket, ahol két magasabb osztályba szereplő együttest is kaptunk. Jelenleg sajnos két vereséggel állunk, így valószínűleg nem jutunk tovább.

Mi a tervetek a jövőre nézve?

Ezt még konkrétan nem beszéltük meg, de sajnos több csapattársaim is jelezte már, hogy a jövőben nem biztos, hogy tudja vállalni a versenyszerű játékot. Ezt majd a jövő eldönti, de abba biztos vagyok, hogy mint jó közösség megmaradunk és talán a jövőben egy személyes találkozót is össze tudunk majd hozni.

Mindenesetre én sok sikert kívánok nektek! Itt igyekszünk majd beszámolni az eseményekről, és továbbra is hajrá SZoESE!

 

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar