Mozgalmas hétvégét zárt a Kívés család!

2019. március 27., 10:04
Kiwi - atlétaedzőnk - kerékpáron, míg a SZoESE színeiben versenyző Bendi akadálypályán mérette meg magát!

Első Nemzeti Akadályfutás Fesztivál Budapest 2019.március 19.

Szezonkezdésnek győzelem

Nagy népszerűségnek örvendenek manapság a különböző típusú akadályversenyek. A nagy létszámmal működő Spartan Race és az izgalmas Ninja Warrior alaposan beszippantotta az extrém kihívások rajongóit.

Első Nemzeti Akadályfutás és Cross Training Fesztivál néven, Angyalföldön rendeztek versenyt. Csarnokban, párosával indítva kieséses rendszerben zajlott a program. Mászások, függeszkedések szerepeltek a spécin kiépített pályán. Kívés Bendegúz a SZoESE versenyzője minden selejtező futamát megnyerte, mindig javítva az addigi időeredményén. Így volt ez a Döntőben is, ahol 1 perc 36 mp-s idővel győzni tudott.

Bár itt futás nem volt, csak az erő és az ügyesség számított, mégis biztató kezdése ez a 2019-es szezonnak.

Bendegúz legközelebb március 31-én versenyez Nagykanizsán az első hazai Spartan Race Elit futamában.

 

Félsziget Kupa Tihany 2019.03.24.

Senior 2-ben Bronzérem

A Félsziget Kupa a hazai országúti kerékpározás nyitóversenye. Mondhatni klasszikus, hiszen hazai szinten mindenki rajthoz áll – amatőr és igazolt versenyző – aki majd az év során versenyezni szeretne.

A gyönyörű környezet mellett különlegessége a versenynek, hogy 5 futamot rendeznek, a különböző életkori és nemenként kategóriák számára – különböző távokon, több, kevesebb körön.

A Senior 2-es kategóriában rajtolt Kívés István a SZoESE atlétaedzője, aki a futást váltotta néhány éve kerékpárra. Pontosan 20 fő alkotta ezt a mezőnyt.

Kívés Istvánt kérdeztük a versenyről: A remek domborzatú pályán két körön kb. 25 km volt a mi távunk. Az erős emelkedőkön szétrázódott a mezőny, egy idő után már csak négyen maradtunk az élbolyban. Élvezetes, gyors iramú verseny volt, közel 36-os átlagot mentünk. A hajrá egy kb. 400 m-es erős emelkedőn volt. Az ott kibrusztolt 3. helyemmel kifejezetten elégedett vagyok. Legközelebb időfutam versenyek lesznek, ha jó idő lesz megyek.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar