Nagy küzdés, de a végén vereség!

2018. január 16., 08:21
Lány kosárlabda csapatunk vereséget szenvedett az Ajka csapatától.

 

A mérkőzésről a centert, Uszkai Dórit kérdeztük.

 

Nem túl bíztató előjelekkel készültetek a meccsre, hisz kezdő irányítótok Jakubovics Dórira nem számíthathattatok. Megérződött a hiánya?

Igen, hiányzott a Dóri rutinos játéka és küzdőszelleme a pénteki meccsen. Ennek ellenére pozitívan álltunk a mérkőzéshez, ami a feléig látható is volt. Lehet szorosabb végeredmény lett volna, ha a Dóri is játszik, de ezt már nem tudjuk meg

 

Mindenesetre nem estetek kétségbe. 3 negyeden keresztül partiban voltatok az esélyesebb Ajkával. Mivel tudtátok ilyen jól tartani magatokat?

Meglepően jól kezdtük a meccset. Jó védekezésesünknek köszönhetően partiban tudtunk maradni az Ajkával. A fiatalok is nagyon jól kapcsolódtak be a játékba, pontjaikkal segítették, hogy ne nőjön a két csapat közti különbség. Sajnos a mérkőzés végére elfáradtunk és a hibáinkat kihasználta az ellenfél.

 

De sajnos a tűzerő megint elfogyott a végére. 41 tripla kísérletből 10-et sikerült a helyére tenni. Úgy tűnik, még mindig nem találjátok azt a bizonyos fonalat. Mi ennek az oka?

A végére elfáradtunk, egyre kevesebbet mozogtunk támadásban. Mivel 2:3-as zónát védett az ellenfél, nehéz volt bejátszani a labdát, a kinti dobások pedig nem mentek túl jól.

 

Ez lehet az oka vereségnek, hogy rossz a dobóformátok, vagy a helyzetek „minősége” nehezíti meg a pontszerzést?

Úgy gondolom, mind a kettő érvényesült. Az elmúlt hetekben alapoztunk így a dobás háttérbe szorult, amit a dobószázalékunk is mutat. Másrészt, a 2:3-as zóna ellen, sok olyan helyzetet kényszerültünk elvállalni, ami nem a legoptimálisabb.

 

Sajnos nem tudtatok kimászni a gödörből. Zsinórban 4. vereségeteket szenvedtétek el. Milyen hangulat a csapatnál?

Újult erővel álltunk neki a munkának idén, főként fizikális edzések voltak az elmúlt hetekben. Igyekszünk visszanyerni azt a formánkat és motivációnkat, ahogyan a szezont elkezdtük.

 

Hogyan tovább, mi lesz a következő mérkőzés?

Hosszabb szünet következik most, ami úgy gondolom jó, hiszen folytathatjuk az alapozást. Legközelebb január 29-én lesz egyetemi mérkőzés a BME-MAFC csapata ellen. Nb1/b-s mérkőzést pedig csak február 3.-án játszunk itthon a Tata ellen. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar