Nagyszerű eredmények a súlyemelő MEFOB – ról!

2019. április 08., 18:26
A hétvége tapasztalatiról Simon Cintiával és Pólya Mártonnal beszélgettem.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezték meg a 2019-es súlyemelő MEFOB-ot, ahol hárman lány és két férfi induló képviselte az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézetét. Remek eredmények születtek a nők és a férfiak között is. Az előszőr megrendezésre kerülő MEFOB-ról Simon Cintia és Pólya Márton értékelt.

 

Simon Cintia: Nagyon érdekes volt újra MEFS által kiírt versenyen részt venni, – Cinti eddig a SZoESE kosárlabda csapatát erősítette – ahonnét nagyon jó tapasztalatokkal értem haza. A kosaras múltamból adódó utazással kapcsolatos tapasztalataim, most „cserbenhagytak” a feljutást önállóan, vagy külön Márkus Erzsi edzőnk segítségével kellett megoldanunk. A korai kelést még mindig nem sikerült megszeretnem, így én már pénteken felutaztam párommal és a testvéremékkel. A program a reggel 8 órai mérlegeléssel kezdődött, amin hamar túl is estünk, majd 10 órakor kezdődött a verseny egy ünnepélyes megnyitó után. Sajnos Dóri versenyzését egy sérülés nehezítette, de ennek ellenére is szuperül versenyzett. Itt szeretném megemlíteni, hogy Dóri, úgy szerzett bronzérmet, hogy néhány hete egy súlyos sérülést szenvedett, és még bőven a rehabilitációját kéne végeznie, de Ő mindenáron képviselni akarta Egyetemünket. Az Ő bronzérme mellet Gabi ezüst-, míg én egy aranyéremmel zártam a megmérettetést. A jó szereplésünknek köszönhetően elnyertük a MEFOB hatalmas vándorkupáját, ami egy évig iskolánkat fogja szépíteni. Nagyon jó élményekkel gazdagodtunk, remek volt a szervezés és a hangulat. Köszönjük a felkészítést Márkus Erzsinek, Ligeti Ferencnek és Barcza Bencének (Dórival külön is foglalkozott).

A súlycsoportjában ötödik helyen végző Pólya Márton, így értékelte teljesítményét:

Személy szerint, nekem remekül sikerült a verseny, új egyéni csúcsokat értem el verseny körülmények között is, de született olyan, ami még edzésen sem sikerült. Nagyon örültem, hogy sikerült férfi felnőtt harmad osztályú szintet emelnem. Sokat készültem a versenyre a haladás csarnokában, hiszen az én súlycsoportomban eléggé népes volt mezőny gyűlt össze, szám szerint 11 versenyző. Jól akartam szerepelni ezen a versenyen, ahol az egyetemet is képviselhettem, így végig motivált voltam felkészülés alatt is. A versenyt, a MEFS segítségével idén is, a MAFC súlyemelő egyesület rendezte. A lebonyolítás és a verseny zökkenőmentes volt, szavunk nem lehetett rá. Jövőre már komolyabb célokat fogalmaztam meg,  mindenképp a dobogó lesz a célom. Első éves egyetemistaként minél több MEFOB – on szeretnék részt venni és remélem az érmek és az eredmények sem maradnak majd el.

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely hallgatóinak eredményei:

Simon Cintia: 71 kg-os súlycsoportban 1. helyezés. Szakítás 44 kg lökés 54 kg

Kaszás Dóra: 64 kg-os súlycsoportban 3 helyezés. Szakítás 38 kg lökés 50 kg

Szijártó Szabolcs: 81 kg-os súlycsoportban negyedik helyen végzett. Szakítás: 95 kg lökés 119

Pólya Márton: 81 kg-os súlycsoportban ötödik helyezés. Szakítás: 90 kg lökés 109 kg

Varga Norbert: 73 kg-os súlycsoport 3. helyezés. Szakítás: 100 kg lökés 118 kg

Az ELTE TTK hallgatójának eredménye:

Sági Gabriella: 87 kg-os súlycsoportban 2. helyezés.Szakítás 28 kg lökés 44 kg

Edzők: Márkus Erzsébet, Ligeti Ferenc
« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar