Nem sikerült a címvédés a futsal MEFOB négyes döntőjén!

2018. június 14., 13:42
Sajnos Sákovics Péter tanítványai „csak” a 4. helyet szerezték meg mindkét nemben.

Az ELTE szombathelyi csapata nagy reményekkel vágott neki a két napos tornának. Csapatainkat több sérülés is hátráltatta, ráadásul férfi csapatunkból több meghatározó játékos is hiányzott a nemzeti futsal bajnokság rájátszása miatt.

Fiaink a későbbi bajnok BME csapatával találkoztak az elődöntőben, ahol egy kis szerencsével, akár csapatunk játszhatta volna a döntőt. A BME honlapjának tudósítása a mérkőzésről: „A csütörtök délután az ELTE Savaria Egyetemi Központ csapatával találkoztunk. A nagypályásokból álló csapat jó játékerőt képviselt, kapujukban pedig a korábban nálunk védő Tyukász állt. A mezőnyfölény ellenére 2:0-s hátrányba kerültünk, de nem estünk kétségbe. 30 perc után találtunk be először, vészkapusos játékból jött ki egy figura Dudás Dánielre. Ezután egy öngóllal egyenlítettünk, de hamar ismét hátrányba kerültünk. Az utolsó percben Kalocsay Károly szólójából 3:3 lett az eredmény, és jöhetett a hosszabbítás. A fáradó szombathelyieket ekkor már kapusuk sem tudta megmenteni és 4 gólt szereztünk a 2×5 perc alatt (Dudás Dániel (2), Kalocsay Károly, Tamás Dávid).” Gólszerzőink: Ferencz, Földvárszki, Kőfaragó

Női csapatunknak a Testnevleési Egyetem csapata jelentette a végállomást: „A második női elődöntőn a TE és az ELTE-Savaria Egyetemi központ csapott össze, ami a két évvel ezelőtti döntő „visszavágója” volt. A Viktoria és Ricsilla játékosokra épülő SEK egy hatalmas mérkőzést játszott a láthatóan frissebben mozgó budapestiekkel, ami csak a hosszabbításban dőlt el. A találkozót 6 mezőnyjátékossal végig játszó ELTE-SEK végül 4 gólos vereséget szenvedett a Folk Zsuzsanna által vezetett TE-től. A tesisek sokat dolgoztak a döntőbe jutásért, amit megérdemelten harcoltak ki.

ELTE SEK - TE 1-5 Gólszerzők: Vörös illetve Folk, Török, Kardosi, Kalászi, Horváth

Sajnos mindkét csapatunkból sokat kivett az elődöntő és sajnos nem sikerült felpörögni a bronz mérkőzésekre, így sajnos be kellett érnünk a 4. helyekkel. „A második nap programját a két bronzmérkőzés nyitotta. A nőknél az NKE kiütötte, az ELTE-SEK csapatát 9-1-re. A felszabadultan játszó házigazdák sikerének egyik kulcsa Kota mesteri teljesítménye volt, aki 6 gólt hintett Dömsödi hálójába. A férfiaknál – a DEAC – Veszprém találkozó miatt - 5 mezőnyjátékosra fogyatkozó debreceniek csodát vittek véghez a SEK ellen, és kiváló védekezésük és eredményes kontrajátékuknak köszönhetően végül 6 gólos győzelmet arattak a civisvárosiak.”

Nincs ok a búra, hisz mindkét csapatunk ott volt a 4-es döntőben, ráadásul, úgy, hogy generációváltáson megy át a szakosztályunk. A tavalyi csapatokhoz képest többen is már nem hallgatói egyetemünknek, ezért nem tudták segíteni a csapatot. Újoncaink nagyon jó teljesítettek és bizakodásra adhat okot, hogy fiatal csapataink helyt tudtak állni az erős mezőnyt felvonultató Pesti döntőn. Öröm azért, hogy a nőknél az ELTE csapata nyerte a megmérettetést, így "házon belül" maradt a kupa!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar