No Shave November SZoESE módra.

2017. november 30., 10:13
Szórakozásnak indult, adománygyűjtés lett a vége!

Így is kezdhetnénk cikkünket, ami a SZoESE férfi kosárlabda csapatáról szól, hisz a srácok nemcsak a győzelemért küzdenek nap, mint a kosárlabdapályán, hanem nemesebb célokért is. 

"Egy hónappal ezelőtt még csak jó pofa ötletnek tűnt csatlakozni a No Shave November, vagy másik nevén Movember mozgalomhoz, ami a férfiakat éríntő betegségekre hívja fel figyelmet. Szórakozásnak indult, amíg Czukor Bence az egyetem harmadéves rekreációs szakos hallgatója fel nem vetette, hogy mi lenne, ha a megspórolt összeget ajánljuk fel" - emlékezett vissza Karagity Milán a csapat játékosa.

Az ötlet eljutott a csapat edzőjéhez és a SZoESE ügyvezető elnökéhez, név szerint Kéri Péterhez és Hurtik Péterhez. Egyből beindult a gépezet, és több telefon után megszületett a döntés. A SZoESE férfi kosárlabda csapata a No Shave November keretein belül a Zseboroszlán Alapítványt támogatja, akik közvetlenül a Markusovszky Kórház koraszülött gyermekosztályának gyűjtenek pénzt.

"A srácok nagyon lelkesek voltak, így nem volt nehéz, olyan alapítványt találni, amit szívesen támogatnának. Az ok, amúgy prózai. Kislányom a másfél éves Csenge koraszülött volt, így személyesen tapasztaltam, milyen körülmények között dolgoznak remekül a koraszülött osztály dolgozói, így jött az ötlet, hogy Őket kéne támogatni." - mesélte Kéri Péter, aki maga is növeszti a szakállát már. 

"Hogy mindenki magáénak érezhesse az adományt egy minimális "hozzájárulási díjat" állapítottunk meg a srácoknak, amit november 6.-ig kellett elutalni a Zseboroszlán részére. Ez egy jelképes összeg, a nagyobb támogatás a verseny végén érkezhet. A frissen borotvált és 1 hónapos szakállakról készült képeket összeszerkesztjük és versenyre bocsátjuk a Facebookon. A győztes like számát, pedig egy támogató cég segítségével kibővítve ajánlanánk fel a Zseboroszlán Alapítványnak. Természetesen a gyengébbik nemre is gondoltunk, hisz a szavazók között 3 db SZoESE pulcsit is kifogunk sorsolni" - osztotta meg velünk a részleteket Hurtik Péter.

A képek hamarosan felkerülnek a SZoESE facebook oldalára és egészen december 6.ig lehet szavazni. 

Vajon kié lesz november hónap legszebb szakálla, vagy épp bajusza?


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar