Pécsre látogat NB2-es férfi kosárlabda csapatunk.

2017. október 20., 09:55
A csapat játékosát Földesi Marcellt kérdeztük az esélyekről.
  1. Először is engedd meg, hogy gratuláljak a hétfői magabiztos győzelemhez. Úgy tudom nem csak a csapatnak, de Neked is jól ment a játék.

 

Nagyon szépen köszönöm, a csapat nevében is. Igen, szerencsére támadásban nekem és a társaimnak is nagyon kijött a lépés.

 

  1. 37 dobott pont, mondhatjuk, hogy életed meccse volt?

 

Ha nem is életem meccse, de a SZoESE színeiben MEFOB mérkőzésen a legeredményesebb az biztos, hiszen ennél több pontot még egyszer sem sikerült szereznem.

 

  1. Hétfőn Kozármisleny, ma Pécs, hogy éli meg a csapat ezeket a hosszú túrákat?

 

Ez a hét elég húzós, csaknem 1000 kilométert utazunk pár nap leforgása alatt, de ez sajnos benne van. Ehhez teljes mértékben nem lehet hozzászokni, de próbálunk ezzel nem foglalkozni, csak a tőlünk telhető legjobbat nyújtani.

 

  1. Nem zavarja a csapatot a hosszú, akár 4-4,5 órás utazás, hogy telnek ezek az utak?

 

Valamilyen szinten zavaró, de általában nagyon jól telnek ezek az utak, hiszen nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is nagyon jól kijövünk a srácokkal. Beszélgetünk, zenét hallgatunk, és próbálunk a lehető legjobban felkészülni mentálisan is a mérkőzésre. 

 

  1. Ma a PTE PEAC NB2-es csapatához látogattok, mit kell tudni róluk?

 

A tavalyi szezonban négy meccset is játszottunk ellenük, valamint volt szerencsém megtekinteni a múlt heti mérkőzésüket is, úgyhogy teljes mértékben tisztában vagyunk vele, hogy milyen játékerőt képviselnek. A keretük lényegében változatlan maradt, egy összeszokott, kellemetlen csapatról van szó, rengeteg jó kinti dobóval, és fiatal, fizikálisan erős játékosokkal.

 

  1. Mi lehet a mérkőzés kulcsa, mit kell tennetek, hogy győztesen utazhassatok vissza?

 

Az első és legfontosabb dolog, hogy több pontot dobjunk, a második pedig, hogy kevesebbet kapjunk, mint ők :D. Viccet félretéve, ez a meccs a védekezésen fog múlni, ha ellenük idegenben belemegyünk egy „dobópárbajba” abból nem biztos, hogy jól fogunk kijönni. Ha a saját játékunkat fegyelmezetten véghez tudjuk vinni, garantáltan győztesen hagyjuk el a pályát. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar