Pécsre látogatnak Gulkai Zsófék!

2018. március 03., 08:19
"A rájátszás alatt bármi megtörténhet"-nyilatkozta a csapatkapitány.

 

Közel 3 hetes szünet telt el az alapszakasz vége és a rájátszás kezdete előtt. Sikerült pihenni és felkészülni?

Felemás érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Pihenés fontos egy csapatnak, hogy regenerálódjon és ’labdaéhség’ alakuljon ki, de ez a szünet véleményem szerint talán túl hosszú. Felkészülésünk megegyezett az eddigiekkel, minden játékelemet folyamatosan gyakoroltunk, hangsúly fektetve a nyitás-fogadásra.

 

Hogy zajlik a rájátszás menete?

Mivel a jelenlegi bajnokság alapszakasza eltért az eddigi évekhez képest (helyet kaptak az NB2 felnőtt mezőnyében az NB1 juniorjai), a rájátszásban is megváltoztatták a lebonyolítást. A rájátszásban 6 csapat vesz részt, az NB1- es juniorokat külön vették a NB2- es felnőtt mezőnytől. 5 mérkőzés vár ránk.

 

A bajnokság legfontosabb részéhez értetek, ahol már nem nagyon lehet hibázni. Mit vársz a csapattól?

Alapszakasz után az előkelő 4. helyet birtokoljuk a tabellán, azt várom el a csapattól, hogy ezt a pozíciót megőrizzük. Persze örülnék neki, ha feljebb tudnánk kúszni a tabellán. Ezt csak úgy érhetjük el, hogy a kötelező mérkőzéseket megnyerjük és azokon a meccseket, ahol nem mi vagyunk papíron a jobbak, azokat pedig bravúrral meghozzuk.

 

Egyből a Pécs a csapatával kezdetek, ráadásul idegenben. Nem túl jók az előjelek. Mit vársz a holnapi mérkőzéstől, látsz gyenge pontot a Pécs csapatában?

Mint az előző válaszomban is jeleztem, bravúr kell a győzelemhez. Ehhez pedig kedveznek a feltételek, a pécsiek pénteken (03.02.) játszanak székesfehérvári csapattal. Két jelenlegi dobogós csap össze egymással. Dupla forduló alatt bármi megtörténhet a második mérkőzés folyamán. Igaz a hétvégén nem tart velünk csapatunk centere Kiss Laura, de bízom benne, hogy hiányát tudjuk valamilyen szinten pótolni. Ha a saját játékunkat tudjunk a pályán mutatni, akkor már boldog leszek.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar