Pécsre utaznak Karagity Milánék!

2018. március 26., 11:35
A csapat játékosa szoros mérkőzésre számít!

 

Negyedik mérkőzésetekre készültök a Pécs csapata ellen, hisz az egyetemi pontvadászat mellett már az NB II-ben kétszer is megmérkőztetek? Tudtok újat mutatni egymásnak?

Így van mindkét bajnokságban megmérkőzünk egymás ellen. Szerintem nem is az lesz a siker kulcsa, hogy újat mutassunk egymásnak vagy meglepjük őket, hanem hogy pontosan és fegyelmezetten játsszuk a saját játékainkat. A TF elleni fiaskó után úgy érzem, hogy javítana a csapat az ott mutatott játékon és talán ez az akarás lesz a kulcsa annak, hogy összeszedett és kemény játékot mutassunk.

 

Két végletekig kiélezett mérkőzést és egy sima győzelmet hozott az eddigi három összecsapásotok. Ma milyen kimenetelre számítasz?

Mindenképpen kiélezett, küzdős mérkőzésre számítok, egyrészt mert egy erős csapatról beszélünk, akik ráadásul otthon fogadnak minket, másrészt azért mert ez a győzelem nekik ugyan olyan fontosságú, mint nekünk, hiszen mindketten három vereséggel állunk jelenleg. Igaz még nekik van egy függőben lévő le nem játszott mérkőzésük, amiről még nem határozott a szövetség, de mi nem erre apellálunk, hanem mindenképpen nyerni szeretnénk.

 

Nem vagytok könnyű helyzetben, hisz harmadik meccsetek nyolc nap alatt…

Nem könnyű ilyen helyzetben megtalálni a megfelelő terhelés-pihenés arányt, de fel vagyunk készülve erre, hiszen ebben a szezonban ez gyakran előfordult már. Mindenki megfelelő állapotban van mind fizikailag mind szellemileg ahhoz, hogy a maximális teljesítményt nyújtsa a pályán.

 

Más tényezők is hátráltatnak Titeket. Kovács Bence nem tud a csapattal utazni térd sérülése miatt, Te és Gábor Máté pedig kisebb sérüléssel vállaljátok a játékot.

Igen, sajnos nem teljes kerettel fogunk elutazni, és vannak sérültjeink is, ahogy te is említetted. Koxi térdsérülése talán nem olyan súlyos, mint eleinte hittük, 2-3 hetes pihenés van kiírva neki. Máté bokasérülésből tér vissza én pedig egy kisebb mellkas sérülést pihentem ki az elmúlt héten. Véleményem szerint egyik sem fog érződni a pályán mutatott játékunkon.

 

Edzőtök, Kéri Péter már említette, hogy a „bajnokság” áprilisban kezdődik, mit érthet ez alatt?

Úgy értette, hogy áprilisban kezdődik a rájátszás, ahol eldől, ki kerül be a döntőbe. Nekünk a bajnokság megnyerése a cél, ehhez csak egy-egy lépcsőfokot jelentenek az alapszakaszban játszott mérkőzések. Ezzel tökéletesen egyetértek én is és a csapat is, hiszen nem itt kell csúcsformában lenni hanem majd a 4-es döntőben. Így is lett ütemezve a felkészülésünk és az évközben elvégzet munka is úgy adaptálódik majd.

 

Mit gondolsz mi kell ahhoz, hogy az alapszakasz utolsó meccsén sikeresen szerepeljetek?

Ugyan az, amiből eddig is győzni tudtunk és már sokszor kiemeltük, a csapatjáték, a koncentráció és a kemény védekezés. Na meg persze a SZOESE SZÍV!!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar